Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Спільно з громадськими організаціями
Опубліковано 15 листопада 2013 року о 09:53

Директор Миколаївського обласного відділення Фонду О.Фідченко взяв участь у VІІ звітно-виборчий конференції Миколаївської обласної організації Союзу організацій інвалідів України (СОІУ), яка пройшла в Центральній бібліотеці ім. М.Л.Кропивницького.

Миколаївська обласна організація інвалідів створена в грудні 1990р. У структурі організації 321 первинна, 27 районних та міських організацій, які об’єднують біля 40 тис. інвалідів різних нозологій. У районних та міських організаціях працюють клуби по інтересам, проводяться конкурси, виставки, організовуються благодійні концерти, свята, відвідування музеїв, театрів, цирку.

Зі звітом про роботу Ради обласної організації за 2009-2013рр. виступила голова обласної організації СОІУ Г. Руденко.

О Фідченко проінформував присутніх про роботу відділення у поточному році. Зокрема він наголосив, що інваліди - мешканці Миколаївщини отримали цього року 7 автомобілів на суму 449,8 тис. грн. За заявками місцевих органів соціального захисту населення профінансовано видатки на виплату компенсацій 802 інвалідам за невикористане санаторно-курортне лікування у сумі 239,1 тис. грн. Відповідно до укладених договорів з Вищими навчальними закладами відшкодовано витрати на навчання 60 інвалідів у сумі 279 тис. грн. У 2013 році 19 студентів-інвалідів закінчили навчання за кошти Фонду, з них 15 осіб працевлаштовано.

Крім того, Миколаївським ОВФСЗІ протягом 9 місяців 2013 року з метою підтримки громадських організацій інвалідів проведено фінансування на загальну суму 639,2 тис. грн.

До участі в роботі конференції також було запрошено заступника голови облдержадміністрації Н. Іванцову та директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О. Сивопляс, начальників міських та районних управлінь соціального захисту населення, представників громадських організацій інвалідів, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, які опікуються питаннями соціального захисту людей з обмеженими можливостями.

Учасники заходу зазначили, що в нашій області створені такі умови, щоб дійти до кожного, хто потребує допомоги. Сьогодні все частіше зустрічаються люди з інвалідністю, які намагаються жити по новому, бути повноцінними членами суспільства.

Підводячи підсумок VІІ звітно-виборчої конференції Г. Руденко одностайно було обрано на третій строк головою обласної організації. Директор відділення О. Фідченко знову увійшов до складу Президії Ради Миколаївської обласної організації СОІУ.

Наприкінці конференції всі присутні мали змогу ознайомитись з постійно діючою виставкою робіт інвалідів – майстрів прикладного мистецтва.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux