Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання робочої групи
Опубліковано 09 червня 2017 року о 08:50

Громадські організації є важливим і невід'ємним елементом демократії  та громадянського суспільства.

            Сьогодні громадські організації стали таким собі об’єднуючим чинником між суспільством і органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, взаємовідносини яких свідчать про їх спільні цілі, завдання та єдині принципи. Такі організації створюються для того, щоб привернути увагу до актуальних проблем, що, як правило, знаходяться у соціальних, екологічних, економічних площинах.

            Важливо розуміти, що державі вигідно співпрацювати з громадськими організаціями, оскільки більшість з них створюються для вирішення різноманітних соціальних проблем: турботи про малозабезпечених, сиріт, хворих, людей з обмеженими можливостями; реабілітації та адаптації до нормальних умов життя учасників бойових дій;  розвитку дітей та молоді; організації добробуту для літніх людей.
             Саме заяви громадських організацій ветеранів та людей із обмеженими можливостями стояли на порядку денному засідання робочої групи з питань розподілу коштів на фінансування обласних громадських організацій та їх об’єднань, участь у якому взяла директор Черкаського обласного відділення Фонду Ольга Хоменко. 

             Однією з важливих проблем, що впливає на ефективну діяльність громадських організацій є, безперечно, фінансування та пошук активів, наприклад, обладнання, приміщення та людського ресурсу.

              Розглянуто заяви обласної громадської організації ВОІ СОІ України, об’єднання бійців реформаторів,   громадської неприбуткової організації для дітей -  інвалідів з аутизмом та іншими психоневрологічними порушеннями «Ми просто інші», Молодіжної організації інвалідів «Перехрестя», Черкаської обласної  громадської організації прикордонників ветеранів,  обласної організації Національної Асамблеї людей із інвалідністю, обласної організації Спілки ветеранів Афганістану, інших. Всього розподілено 328 тис. грн.

            Обласній громадській організації ВОІ СОІ України, об’єднанню бійців реформаторів виділено кошти на оплату комунальних послуг та оренду приміщень. 

             Громадська неприбуткова організації для дітей -  інвалідів з аутизмом та іншими психоневрологічними порушеннями «Ми просто інші» надає послуги із забезпечення всебічного особистого розвитку дітей, підлітків, зміцнення психічного здоров'я; розробки та запровадження в практику розвиваючих, корекційних програм навчально-виховної діяльності та психорегуляції  з урахуванням статевих, вікових, інших особливостей дітей; надання психолого-педагогічної підтримки та надання консультативної  допомоги батькам з  питань  освіти, фізичного  й  психічного розвитку їх дітей; проведення психологічної експертизи та психолого-педагогічної корекції асоціальної поведінки, виявлення причин, що ускладнюють становлення особистості дитини; проведення лікувально-профілактичних та реабілітаційних заходів з відновлення і підвищення загальної дієздатності;  надання рекомендацій щодо занять з адекватним фізичними навантаженнями; виховної, корекційної,  компенсаційної,  реабілітаційної  роботи з дітьми; проведення санітарно - просвітницької роботи серед дітей та батьків; застосування фізіотерапевтичних методів відновлення стану дієздатності; вивчення і фіксування динаміки   розвитку   дітей,   вироблення оптимальної  педагогічної стратегії для проектування шляхів навчання,  виховання. Така робота є  реабілітацією  та соціальною   адаптацією   кожної  дитини  у доросле життя, і дає їй, нехай мізерний, але все таки шанс входження у  громадянське суспільство. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux