Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Доступність на Волині
Опубліковано 09 червня 2017 року о 13:40

Днями відбулось чергове засідання комітетузабезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури м.Луцька, в роботі якого взяла участь представник відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

В оновленому складі члени комітету доступності спільно із запрошеними представниками громадських організацій обговорили результати виконання відповідними службами Державних будівельних норм при спорудженні об’єктів житлового та громадського призначення. Також піднімались питання про облаштування зупинок громадського транспорту для посадки та висадки інвалідів-візочників, озвучення, застосування тактильних контрастних ліній для зручності людей з вадами зору,інші проблеми, що постають перед маломобільними мешканцями обласного центру Волині.

Окрім того, члени комітету провели аудит доступності приміщення КЗ “Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2”. Відзначено, що у цьомумедичномузакладіствореніналежніумови для пересування людей з мало мобільними можливостями, протеліфтвузькуватий для перевезеньінвалідів у візочках, тож просили згодом його замінити на більший. Також побажали запросити на наступне засідання комітету забезпечення доступності міста керівників Луцького підприємства електротранспорту та “Новоїпошти”.

Директор департаменту соціальної політики поінформувала про Програму соціальної адаптації осіб з інвалідністю на 2017 рік, аналогів якої немає в Україні. Вона допоможезалучати людей з інвалідністю до наданняпослуг, щомаютьсуспільно-кориснуспрямованість та відповідають потребам громадиміста. Зокрема, люди з захворюваннями опорно-руховогоапаратузможутьформуватисправи, а з послабленимзором - надаватиконсультації.

Представник відділення Фонду повідомила про результати роботи відділення щодо соціального захисту інвалідів в напрямку створення належних умов доступного середовища життєдіяльності, здорового соціально-психологічного клімату для адаптації неповносправних осіб у всі сфери соціального життя, а також ознайомила з положеннями Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в України» стосовно нормативу працевлаштування неповносправних осіб, можливостей Фонду щодо надання фінансової допомоги на створення додаткових робочих місць для людей з вадами здоровя, фінансування їхнього навчання для здобуття професії, фізкультурно-спортивної реабілітації, передплати періодичних видань, засновниками яких є Всеукраїнські громадські організації інвалідів, підтримку діяльності громадських організацій, що опікуються проблемами неповносправних осіб тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux