Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Заохочення до працевлаштування на Закарпатті
Опубліковано 23 липня 2015 року о 10:04

       Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів ініціювало створення в області робочої групи при облдержадміністрації щодо розгляду пропозицій стосовно стимулювання роботодавців до працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями відповідно до чинного законодавства. Відділення Фонду поставило перед собою завдання розробити новий формат співпраці зацікавлених сторін з метою налагодження діалогу з роботодавцями області, розроблення спільних пропозицій щодо удосконалення законодавчої бази та вжиття додаткових заходів в сфері соціального захисту інвалідів.

Передбачається, що результатами  спільних зусиль стануть віднайдені конструктивні механізми  взаємодії з роботодавцями, працевлаштування осіб з інвалідністю на тих підприємствах, де є значне невиконання законодавчо закріпленого 4% нормативу створення робочих місць для інвалідів, що сприятиме наповненню державного бюджету та веденню соціально відповідального бізнесу.

         На перше засідання вищезгаданої групи під головуванням заступника голови облдержадміністрації за участі всіх її членів запрошено представників тих  підприємств Закарпатської області, які з року в рік не виконують норматив створення робочих місць для працевлаштування інвалідів у відповідності до статей 19 і 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». Зокрема: ТОВ «Джентерм Україна», ТОВ «Футбольний клуб «Говерла», ПАТ «Гроно-Текс», ТОВ «ІМС Коннектор Сістемс».

Зустріч розпочалася з представлення учасників та ознайомлення з регламентом. Під час проведення засідання обговорено стан виконання роботодавцями статей 19, 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» за 2013, 2014 звітні роки та розглянуто пропозиції стосовно стимулювання роботодавців до працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Представники роботодавців, а це переважно керівники підприємств, мали можливість висловити власне бачення ситуації з виконанням статей даного Закону України та запропонувати свої пропозиції, які на їх думку, покращили б певний економічний і соціальний баланс ведення бізнесу.

Серед основних причин невиконання законодавчо закріпленого нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів на підприємствах роботодавці вважають: відсутність  необхідної кількості осіб з інвалідністю, які мають бажання працювати та направлені зі служби зайнятості, або таких, що можуть виконувати виробничі завдання; брак людських та фінансових ресурсів у зв'язку з мобілізацією в країні; недотримання трудової дисципліни, низька мотивація до праці попри запропоновані умови роботи, оплати та інші соціальні гарантії тощо.

За результатами першої зустрічі робочої групи прийняті наступні рішення:

1.     Закарпатському обласному відділенню Фонду соціального захисту інвалідів узагальнити пропозиції стосовно стимулювання роботодавців до працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями, відповідно до статей 19 і 20 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні".

2.     При підготовці матеріалів основний акцент зосередити на працевлаштування якомога більшої кількості осіб з інвалідністю, в першу чергу звернути увагу на роботодавців, які з року в рік не виконують норматив працевлаштування інвалідів.

3.     Забезпечити тісну взаємодію та обмін інформацією між всіма зацікавленими сторонами стосовно вирішення питань працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux