Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Соціальне підприємство у Львові
Опубліковано 23 липня 2015 року о 10:01

21 липня 2015 р. у Львівській міській раді відбувся круглий стіл на тему «Запобігання торгівлі людьми в Україні шляхом посилення економічних можливостей представників груп ризику», у якому прийняли участь представники відділення Фонду. Проект стосується створення соціального підприємства та підтримується ОБСЄ.

На круглому столі окреслили цілі проекту – це посилення економічних можливостей постраждалих від торгівлі людьми, а також представників груп ризику, та підтримка громадських організацій, що працюють в сфері протидії торгівлі людьми, шляхом створенням ними соціального бізнесу.

Посол та координатор проектів ОБСЄ в Украні Вайдотас Верба розповів про причини створення проекту: «Ситуація на сході породила 300 тисяч переселенців та біженців – це офіційна статистика ООН. Тепер люди, які втратили все, дуже вразливі та їх можна легко обдурити». Проект, призначений для підтримки осіб, які постраждали від торгівлі людьми, вже запровадили в Києві, Житомирі, Вінниці, а зараз залучили й Львів.

Координатор проектів ОБСЄ акцентував, що важливою складовою досягнення мети є готовність суспільства вирішувати такі проблеми – «Громадська думка така, що люди, які є в групі ризику не повинні бути на суспільному утриманні, але їм потрібно допомагати, а наша місія – створити умови для таких людей».

Координатор проектів ОБСЄ в Україні Тетяна Руденко оприлюднила інформацію, що з міста Львова вербують до Польщі внутрішньо переміщених осіб. «Користуючись тим, що люди в розпачі, їм пропонують виїзд до іншої крани з невизначеними умовами – це класична схема торгівлі людьми»,– розповіла Т.Руденко.

На даний момент в Україні 1 мільйон 400 тисяч внутрішньо переміщених осіб. За даними із круглого столу – 40-50%  постраждалих від торгівлі людьми це ті, хто вже раніше стикались з цією проблемою.

На круглому столі запропонували методи вирішення проблеми шляхом створення та підтримки соціального бізнесу при громадських організаціях. Це, передусім, працевлаштування бенефеціарів, «соціальність» підприємства, цільове використання прибутку та стратегічне взаємовигідне співробітництво із місцевими органами влади.

Голова ГО «Центр «Жіночі Перспективи» Любов Максимович розповіла про завдання соціального підприємництва «Народження»:  «Основним продуктом виробництва підприємства будуть унікальні вироби ручної роботи з масиву дерева для садово-паркових зон, дизайнерські предмети інтер’єру та інші художні вироби з дерева. Крім цього, залучені до проекту будуть створювати вироби на тканині за допомогою розпису та методом паяння». Мета проекту – залучення до процесу виробництва осіб груп ризику, зокрема, інвалідів, які є потенційні жертви торгівлі людьми.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux