Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ярмарок вакансій у Рівному
Опубліковано 04 грудня 2008 року о 14:33

         З ініціативи Рівненського міського центру зайнятості спільно із соціальними партнерами проведено осінній ярмарок вакансій для різних категорій громадян: незайнятого населення, тих, хто бажає змінити місце праці, молоді, громадян із обмеженими фізичними можливостями. Свої вакансії шукачам роботи пропонували 54 підприємства, установи, організації, приватні підприємці міста. Упродовж ярмарку роботодавці та шукачі роботи безпосередньо спілкувалися, вирішували питання підбору кадрів та можливого працевлаштування. 
 
          Усього учасниками ярмарку стали 1650 громадян, в тому числі 63 особи з інвалідністю. Чимало шукачів роботи прийшли зі своїми резюме, підготовленими з допомогою спеціалістів міського центру зайнятості. Вакансії, які пропонували на ярмарку роботодавці, були різноманітними. На роботу запрошували водіїв, електрогазозварників, столярів, охоронників, вантажників,   барменів, кухарів, швачок, менеджерів з продажу. Начальник відділу кадрів Рівненського радіотехнічного заводу запросив 60 бажаючих для роботи в механоскладальному цеху, який незабаром відкриється. Двох пекарів запросила на співбесіду завідувачка ТзОВ “Вопак-Трейд”. Представник Городищенської виправної колонії №96 розповідав про вимоги до посади “молодший інспектор відділу охорони”, і четверо безробітних, двоє з яких колишні військовослужбовці, зацікавились цим місцем праці.                                                                                                                                                           
         Особливу увагу та турботу було приділено людям із обмеженими фізичними можливостями. Представники підприємств пропонували роботу як особам з вищою освітою, так і некваліфіковану. 16 роботодавців представили вакантні посади для людей із обмеженими фізичними можливостями за 47 професіями. ПФ “Азурит” та ПМП фірма “Лайф” запрошували водіїв, МКП “Олвік” – столярів, підприємство “Рівне - Інвагруп” – мали вакантною посаду “оператор копіювальної техніки”, якою зацікавились четверо інвалідів. Одразу п’ять осіб з інвалідністю виявили бажання отримати нову професію “виробник художніх виробів з бурштину” на ТОВ “Ріше Бурштин”. Усього на ярмарку 38 осіб з інвалідністю отримали запрошення на співбесіди з роботодавцями.
 
         У консультаційних пунктах спеціалісти Рівненського міського центру зайнятості надавали учасникам ярмарку інформацію про вакансії тих підприємств, які не змогли взяти участь у заході, та вакансії в інших регіонах України, можливості професійної підготовки за професіями, що мають попит у працедавців, пропонували взяти участь в оплачуваних громадських роботах.
 
Надавалися також консультації щодо послуг служби зайнятості роботодавцям – з питань дотримання законодавства про зайнятість, реєстрації трудових договорів з найманими працівниками та інші.   Серед відвідувачів ярмарку розповсюджували інформаційні листівки про допомогу служби зайнятості у створенні власної справи, права та обов’язки безробітних, послуги для людей із обмеженими фізичними можливостями, можливість пошуку роботи та підбору працівників з допомогою Інтернет-порталу “Труд”.                                                                                                                             
         Свої консультаційні пункти розгорнули на ярмарку соціальні партнери служби зайнятості: управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому, управління Пенсійного фонду в м.Рівне, Рівненське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, УТОГ, Рівненський обласний центр професійної реабілітації інвалідів та інші.     
                                                                                                                                                                                                                               
         За оперативними даними роботодавці запросили на співбесіди безпосередньо на підприємствах майже 600 громадян.  
 
         Організатори ярмарку сподіваються, що проведений захід хоча б частково задовольнив як роботодавців, так і шукачів роботи, а кожен учасник отримав вичерпну і корисну інформацію, щоб реалізувати свої сподівання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux