Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ярмарок вакансій на Буковині
Опубліковано 11 грудня 2012 року о 09:51

У приміщенні Чернівецького міського центру зайнятості проведено традиційний ярмарок вакансій та круглий стіл «Актуальні питання працевлаштування осіб з обмеженими можливостями: гарантія зайнятості».

У роботі семінару крім заступника директора обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та керівництва міського центру зайнятості брали участь представники районних та міського управлінь праці та соціального захисту населення, МСЕК, громадських організацій інвалідів, керівники їх підприємств.

Основні питання, які розглядалися:

1.     Означення спільних інтересів соціальних партнерів та служби зайнятості у сприянні працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями.

2.     Шляхи співпраці у 2012 році: обговорення можливої участі соціальних партнерів у проведенні спільних групових та масових профорієнтаційних заходах.

3.     Проблемні питання щодо укомплектування підприємств кадрами із числа осіб з фізичними вадами, вимоги роботодавців до претендентів на роботу.

Основна мета заходу – покращення співпраці державних  органів щодо вирішення проблем інтеграції людей із обмеженими  фізичними можливостями в суспільному житті, наданні їм рівних можливостей у реалізації права на працю.

          Як зазначив заступник директора Чернівецького відділення Фонду, працевлаштування є найбільш дієвою та важливою формою реабілітації. Людина, яка працює, особливо за фаховим призначенням, крім покращення свого матеріального становища, перебуваючи в колективі, відчуває своє суспільне значення, реалізовує свої здібності та сподівання. Саме тому необхідно спрямувати спільні зусилля на підвищення мотивації до праці осіб із обмеженими фізичними можливостями, створення умов для їхнього безперешкодного доступу до інформації про попит на обласному ринку праці, вільного вибору діяльності, професійного зростання та можливості працевлаштування на робочі місця з гідними умовами праці та її оплати. Заступник директора відділення Фонду нагадав основні положення діючих нормативних актів щодо проведення професійної підготовки, навчання інвалідів, створення спеціалізованих робочих місць та надання дотацій роботодавцям.

Особливу увагу акцентував на необхідності суворого дотримання положень індивідуальної програми реабілітації інваліда.

         Усі питання були детально обговорені учасниками, і, незважаючи на як позитивні, так і критичні моменти у виступах учасників, проведений захід досяг своєї мети, оскільки у підсумку було одностайно визнано, що питанню трудової та професійної реабілітації інвалідів слід приділяти першочергову увагу та намічено конкретні шляхи для досягнення цього.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux