Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Вшанування ветеранів, інвалідів війни та учасників АТО
Опубліковано 26 квітня 2017 року о 10:13

З ініціативи Запорізької обласної організації ветеранів України при підтримці Запорізької обласної державної адміністрації в регіоні  проводиться телемарафон «Пам’ять». Ця акція не має аналогів в Україні і відбувається вже вісімнадцятий рік поспіль.

Її метою є гідне вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, збереження спадковості поколінь, виховання патріотизму, консолідація суспільства навколо ідеї захисту України, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни та воєнних злочинів, а також нинішніх захисників Вітчизни.

Благодійні надходження на рахунок телемарафону будуть використані виключно на надання адресної допомоги ветеранам війни, інвалідам-учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих.

Про це йшла мова під час брифінгу директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації І. Мещана та голови обласної організації ветеранів Івана Солодовника щодо проведення телемарафону та соціальної підтримки ветеранів.

На сьогодні у Запорізькій області на обліку перебуває 51 тис. 941 ветеран війни, серед них 3240 інвалідів війни, у тому числі 173 інваліди з числа учасників антитерористичної операції, 17188 учасників бойових дій, у тому числі - 9313 учасників бойових дій в зоні проведення АТО, 8791 - членів сімей загиблих, зокрема - 242 члени сімей загиблих учасників АТО, 22722 учасників війни, у тому числі 12 учасників АТО.

Кожен учасник бойових дій напередодні 9 травня отримає матеріальну допомогу.

На виплату щорічної разової грошової допомоги учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам,  на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», передбачено виділити з державного бюджету 41,6 млн. грн.

Окрім цього, у Запорізькій області діє обласна програма соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2015 – 2019 роки» з загальним обсягом фінансування на 2017 рік - 33,5 млн. грн. В рамках міської комплексної програми соціального захисту населення продовжується виплата матеріальної допомоги в сумі 3000 грн. військовослужбовцям, які мають статус учасника АТО, інваліда війни.

Також на придбання путівок за кошти обласного бюджету у 2017 році передбачено 3 млн. грн. та 86 тис. грн. для забезпечення ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та інвалідів технічними засобами реабілітації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux