Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінар у Балті
Опубліковано 25 квітня 2017 року о 10:25

        19 квітня 2017 року  проведений інформаційний семінар за участю членів Балтської районної громадської організації інвалідів  ВОІ СОІ України і  представників Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

        В ході семінару присутніми обговорювались робочі питання щодо життя і діяльності людей з особливими потребами в місті Балта і Балтському районі, шляхів вирішення існуючих проблем стосовно доступності в сфері надання соціальних послуг, медичного обслуговування, правового захисту, про ті можливості, якими сьогодні можуть скористатися інваліди  за рахунок державних коштів, а також про значущі події, які останнім часом відбувались за участю організації.

        В ході діалогу було зазначено, що завдяки активній участі членів організації в роботі Балтської районної державної адміністрації стало можливим ефективно і реально вирішувати нагальні проблеми інвалідів  місті Балта і Балтського району, сприяти отриманню ними рівних можливостей для участі в усіх сферах громадського  життя, задоволення їх соціальних, економічних, вікових та інших інтересів.

        На сьогоднішній день в районі в рамках програми «Безбар’єрна Україна» на  переважній більшості об’єктів масових відвідувань встановлені пандуси, а також  прибрані бордюри перед пішохідними доріжками.

      Особлива увага в організації приділяється соціально-культурній реабілітації  її членів, вони регулярно організовують і приймають участь в заходах, присвячених  Міжнародному Дню захисту дітей,  Міжнародному Дню захисту інвалідів, в фольклорних фестивалях і конкурсах.

      Так, 13 квітні 2017 року члени Балтської районної громадської організації інвалідів прийняли участь в Одеському обласному фестивалі «Джерело надії». За програмою фестивалю вони виступали в концертних номерах (читали вірші, грали в гумористичних сценках власної авторської постановки, співали пісні), а також прийняли участь в виставці робіт декоративного мистецтва.  Кожний учасник фестивалю отримав диплом і подарунок.

        Такі заходи допомагають налагодити співпрацю з владою і сприяють комплексній соціально - психологічній, медичній і професіональній реабілітації людей з інвалідністю.

        В  ході семінару представники відділення Фонду розповіли учасникам  про їх можливість отримати безоплатну фінансову допомогу шляхом відшкодування державою  вартості їх навчання та перекваліфікації  у  навчальних  закладах (технікуми, професійно-технічні училища, ВНЗ),  центрах професійної  реабілітації  інвалідів  для  здобуття  професії. Також присутні були проінформовані про діючий порядок надання послуг з  санаторно-курортного лікування і виплати  деяким категоріям інвалідів замість санаторно-курортної путівки  грошової компенсації, розмір якої з 1 січня 2017 року збільшився і складає 440 гривень.

        Надана представниками відділення Фонду інформація була дуже слушною, так як наразі згідно з дорученням голови Одеської облдержадміністрації Максима Степанова в місті Балта облаштовується відділення МСЕК, що значно облегшить процедуру отримання жителями району, які мають обмежені можливості,  необхідних  для підтвердження їх статусу документів, і надасть можливість більшій кількості осіб скористатися своїми правами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux