Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Вшанування учасників бойових дій
Опубліковано 26 лютого 2013 року о 15:49

Керівництво Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів брало активну участь у заходах до Дня виведення радянських військ з Афганістану, що сприяють військово-патріотичному, духовному вихованню сучасної молоді, формуванню почуття відповідальності за долю України, почуття поваги до бойових та трудових подвигів українського народу.

            У Житомирському обласному музично-драматичному театрі відбувся вже четвертий Всеукраїнський літературно-музичний  фестиваль вшанування воїнів-інтернаціоналістів «Розстріляна молодість». Посильну допомогу в організації і проведенні фестивалю надало керівництво Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, зокрема, директор відділення В.С. Прушківський – учасник бойових дій в Республіці Афганістан.           

 

             У фінальному гала-концерті брали участь переможці 5-ти відбіркових турів.  Це представники як нашої області, так і гості з Кіровограда, Одеси, Брянська. Засновником фестивалю, який проходить у Житомирі з 2000 року, виступає директор Житомирського професійного ліцею харчових технологій. Всі фіналісти відзначені  спеціальними нагородами фестивалю. У гала-концерті брали участь близько 500 учасників. Це і професійні колективи і виконавці, і любителі, серед яких немало талановитих учнів профтехучилищ області. Крім музичних виступів учасники фестивалю підготували виставку декоративного та прикладного мистецтва «Під небом Афгана».

13 лютого у гарнізонному Будинку офіцерів відбулося урочисте святкування 25-річчя створення  Житомирської міської спілки воїнів-інтернаціоналістів, в яку об’єдналися 1200 ветеранів Афганської війни та інших локальних конфліктів в Африці, Південно-Східній Азії, на Близькому Сході та Кубі. Згодом до організації приєдналися і представники миротворчих контингентів Незалежної України. Голова спілки вручив бойовим побратимам медалі та грамоти Української Спілки ветеранів Афганістану. Сумно констатувати, але гідно виконавши свій громадянський обов’язок, проявивши героїзм і самопожертву у далеких країнах, із власними проблемами українські інтернаціоналісти почуваються чужими у незалежній Українській Державі. Керівництво міста відзначило найактивніших учасників громадського ветеранського руху почесними грамотами та подяками. Завершився захід концертною програмою групи «Контингент».

15 лютого  відбулися пам`ятні заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24-ї річниці виведення радянських військ із Республіки Афганістан, в яких брали участь очільники області, міста, громадські організації, воїни-інтернаціоналісти та їх вдови, керівництво обласного відділення. З цього приводу відбулася пам`ятна хода та покладання квітів до пам`ятного знаку «Чорний тюльпан», в яких брало участь і керівництво обласного відділення Фонду. Внаслідок військових дій в Афганістані у Житомирську область не повернувся 131 солдат. Учасники мітингу вшанували пам`ять загиблих хвилиною мовчання.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux