Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Всеукраїнська коференція у Славуті
Опубліковано 03 серпня 2015 року о 11:37

27-28 липня 2015 року у місті Славута Хмельницької області Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Інститут реабілітації та соціальних технологій» (за партнерської підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини, Інституту права ім. І.Малиновського Національного університету «Острозька Академія», інших партнерських організацій та установ) була проведена Всеукраїнська (національна) конференція на тему «Удосконалення законодавства про права інвалідів у контексті Конвенції ООН про права інвалідів».

У заході брали участь 90 учасників, з них 68 осіб з інвалідністю. На конференцію були запрошені представники місцевої влади - заступник Голови Славутської райдержадміністрації, начальник служби у справах дітей Славутської райдержадміністрації, представники Славутського районного управління праці та соцзахисту населення, районного центру зайнятості, Хмельницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (завідувач сектору правової роботи), інші.

  На конференції були також присутні Голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів, заслужений працівник промисловості Мокрецький Я.Й., який зосередив свій виступ на ролі  громадських організацій у забезпеченні прав осіб з інвалідністю; голова Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів Романчук М.П., який виступив на тему «Охорона здоров’я та права осіб з інвалідністю в умовах сьогодення»; Почесний Голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів, доктор юридичних наук, професор НАУКМА Костюк В.Л., який виступив з доповіддю на тему «Конвенція ООН про права інвалідів як складова розвитку національного законодавства».

 Заступником головного лікаря Славутської районної дитячої лікарні було  порушено питання дитячої інвалідності, проблемам батьків району щодо складності в доставлянні дітей-інвалідів до обласного центру на засідання комісії по встановленню інвалідності та інші.

Представник районного управління соцзахисту населення повідомила, що у 2015 році надавалась допомога інвалідам на засоби реабілітації, протезно-ортопедичні вироби, інваліди війни та учасники АТО забезпечувалися путівками на санаторно-курортне лікування, а також вирішувались інші соціальні питання інвалідів району. Представник обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів інформувала присутніх щодо фінансових можливостей Фонду відповідно до напрямків фінансування.

Обговорювалось  інші питання соціального захисту інвалідів, дітей-інвалідів в Україні та в районі зокрема. Після кожного виступу між учасниками конференції виникали дискусії щодо актуальних проблем тематики.

За результатами проведення конференції був підготовлений проект резолюції, а також проект пропозицій до удосконалення законодавства про права осіб з інвалідністю.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux