Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Працевлаштування на Київщині
Опубліковано 03 серпня 2015 року о 12:43

Правові принципи працевлаштування інвалідів закріплені у низці законодавчих актів, які зобов’язують роботодавця створити спеціальні робочі місця для інвалідів і сприяти їх працевлаштуванню з урахуванням обмежених фізичних можливостей.

Право інвалідів на працю закріплено, зокрема, у Конституції та законах України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 21 березня 1991 р. № 875-XII (далі — Закон № 875) і «Про охорону праці» від 14 жовтня 1992 р. № 2694-ХІІ, окремі положення яких спрямовані на створення для інвалідів реальних можливостей продуктивно працювати і передбачають конкретні механізми їх реалізації.    

Відповідно до плану перевірок використання коштів безповоротної фінансової допомоги на технічне оснащення виробництва з метою створення додаткових робочих місць та працевлаштування Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів  на 2015 рік, затвердженого директором відділення, на підставі направлень на проведення перевірки в.о. головного бухгалтера Потапчук Л. В. та начальником відділу правової та кадрової роботи Полєжаєвою Н. А.  проведено планову перевірку використання безповоротної фінансової допомоги, наданої Київським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів Підприємству громадської організації інвалідів «Гема Плюс» «Центр медико-професійної реабілітації інвалідів» відповідно до договору.

     Перевірка проведена з відома та в присутності директора підприємства Шумовського П.М. та головного бухгалтера Бершової Н.А.

Керуючись нормами чинного законодавства України Київським обласним відділеннями Фонду соціального захисту інвалідів укладено Договір з Підприємством громадської організації інвалідів «Гема Плюс» «Центр медико-професійної реабілітації інвалідів» про надання безповоротної фінансової допомоги на технічне оснащення виробництва з метою створення 2 додаткових робочих місць для працевлаштування інвалідів  в сумі 245000,00 грн.

         Фінансова допомога була надана в безготівковій формі та у встановлені законодавством строки з дотриманням всіх необхідних вимог.

         Перевіркою встановлено працевлаштування інвалідів за основним місцем роботи на такі посади як начальник транспортної дільниці та слюсар-ремонтник, завірені копії наданих для перевірки документів були ретельно перевірені.

Фінансова допомога на технічне оснащення виробництва з метою створення 2 додаткових робочих місць для працевлаштування інвалідів  в сумі 245000,00грн. Підприємством громадської організації інвалідів «Гема Плюс» «Центр медико-професійної реабілітації інвалідів» використана за цільовим призначенням. Вимоги договору, щодо створення робочих місць та працевлаштування інвалідів, а також розміру заробітної плати працевлаштованих інвалідів виконані у повному обсязі.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux