Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Всесвітній день боротьби з діабетом
Опубліковано 30 листопада 2012 року о 09:49

Всесвітній день боротьби проти діабету встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВОЗ) і Міжнародною діабетичною федерацією (IDF), яка об'єднує понад 170 національних діабетичних організацій, до яких відноситься і Українська діабетична федерація. Цей день нагадує людям про проблему діабету, необхідності об'єднання зусиль державних структур і громадських організацій, компаній-виробників, різних фондів, лікарів, і, звичайно, пацієнтів, для того, щоб змінити ситуацію на краще.

Сьогодні близько 180 млн. людей у світі хворіють на цукровий діабет. ВОЗ трактує проблему цукрового діабету як неінфекційну епідемію. Прогнозується, що загальна смертність від діабету підвищиться в найближчі 10 років більш ніж на 50%, а вже сьогодні в світі смертність внаслідок цього захворювання складає  5,5%.

У Луганській області понад 52 тис. людей страждають цукровим діабетом. Це лише офіційні дані, бо насправді статистика залишається не визначеною через низький рівень діагностування захворювання, і звідси, велика кількість людей живуть і не підозрюють про свій страшний недуг. Цього року захід, присвячений Всесвітньому Дню боротьби проти діабету, відбувся в м.Луганську 16 листопада у приміщенні обласного будинку культури. Основними організаторами та ініціаторами цього заходу впродовж останніх років є Луганське обласне товариство інвалідів та хворих на цукровий діабет, за підтримки Луганської обласної державної адміністрації, Луганської обласної та міської ради, Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, а також громадські організації, благодійні фонди та небайдужі до здоров’я та якості життя людей, які хворіють цукровим діабетом.

Особливістю цього заходу було те, що в ньому брали участь провідні ендокринологи м.Луганська та області, які зібралися для обговорення актуальних питань галузі.

Під час урочистого відкриття заходу найбільш активні представники громадських організацій інвалідів, а також лікарі-ендокринологи Луганська та області були відзначені почесними грамотами Луганської облдержадміністрації та обласної ради за їх активну життєву позицію та високий професіоналізм у справі подолання проблем, пов’язаних з діабетом.

Директор відділення Фонду під час свого вступного слова, виокремив не менш вагомі складові проблем цукрового діабету, наголосив що сьогодні існує велика кількість фахівців цієї галузі, які своєю самовідданістю та зацікавленістю у вирішенні складних питань діабету здатні змінити життя людей, хворих на цей недуг в кращий бік, що, у свою чергу, дозволить на більш ранній стадії діагностувати хворобу у дітей та зменшить показники захворюваності серед населення. За свою активну та суттєву діяльність Луганське обласне товариство інвалідів та хворих на цукровий діабет отримали від Луганського відділення Фонду соціального захисту інвалідів глюкометр для вимірювання рівня цукру в крові та 200 шприців, що були надані у якості благодійної допомоги керівництвом одного з підприємств аптечної галузі м.Луганська. Також грамотою Луганського відділення Фонду відзначено голову обласного товариства інвалідів та хворих на цукровий діабет.

Традиційно захід, присвячений Всесвітньому дню боротьби проти діабету, відвідали не тільки професіонали, але й пацієнти, які могли отримати консультації різних фахівців, провести експрес-аналізи глюкози в крові, виміряти артеріальний тиск та поставити питання, що їх хвилюють.

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux