Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбувся ІІ Пленум Центрального правління УТОГ
Опубліковано 30 березня 2007 року о 14:35

Заступник директора Фонду соціального захисту інвалідів Геннадій Фомічов брав участь у роботі ІІ Пленуму Центрального правління Українського товариства глухих.
 
На ІІ Пленумі Центрального правління Українського товариства глухих, який відбувався 28-29 березня 2007 року, були прийняті постанови „Про результати виробничої і господарської діяльності підприємств та організацій УТОГ у 2006 році і найважливіші завдання на 2007 рік”, „Про підсумки роботи Українського товариства глухих у 2006 році з питань соціального захисту нечуючих та завдання на 2007 рік”, „Про затвердження бюджету Українського товариства глухих на 2007 рік”, „Про затвердження звіту про виконання бюджету Українського товариства глухих за 2007 рік” та „Про результати перевірки Центральною ревізійною комісією УТОГ діяльності президії та апарату ЦП УТОГ за 2006 рік”.
 
Всеукраїнська громадська організація Українське товариство глухих заснована у 1933 році. Сьогодні до її структури входять Кримська Автономно-республіканська та 24 обласні організації УТОГ, 131 територіальна організація і 736 первинних організацій УТОГ.
 
На 40 підприємствах УТОГ виробляють швейні, трикотажні, текстильні, галантерейні вироби; електротехнічні вироби (трансформатори малої потужності, низьковольтна апаратура, електроустаткування, електроустановчі вироби); вироби деревообробної промисловості. Минулого року підприємства УТОГ виготовили продукції на суму 194,4 млн.грн. Обсяги виробництва і реалізації продукції для державних потреб зросли до 35 млн.грн, обсяги реалізації продукції на експорт сягнули 25,8 млн.грн. Для виконання державного замовлення поставлено продукції на суму 35 млн.грн.
 
Після сплати податків та зборів сума прибутку підприємств УТОГ становила 14 млн.грн., 3,6 млн.грн. з яких надійшли до бюджету УТОГ. Росте рівень оплати праці інвалідів (на 26,9 %).
 
Основним джерелом доходів непромислових організацій УТОГ є надання в оренду майна (2,4 млн.грн), що складає 50 % від усіх доходів. Сума дотацій із Держбюджету на утримання непромислової сфери УТОГ минулого року становила 5,6 млн.грн (50 % від суми усіх видатків на утримання).
 
Фондом соціального захисту інвалідів минулого року профінансовано технічне переоснащення діючих та створення нових робочих місць на 28 підприємствах УТОГ (9 млн.грн.). Завдяки безповоротній фінансовій допомозі Фонду на підприємствах УТОГ створено 449 нових і збережено 145 існуючих робочих місць для інвалідів. Підвищився технічний рівень підприємств, 23 з яких одержали для цього кошти на суму 8,6 млн.грн.
 
Для створення на робочому місці інваліда належних умов праці територіальними відділеннями Фонду підприємствам УТОГ було проведено фінансування на суму 333,8 тис.грн.
 
На створення восьми робочих місць для працевлаштування інвалідів виробничому підприємству „Милосердя” Харківської обласної організації УТОГ було виділено 219 тис.грн. безвідсоткової позики з терміном повернення до 3 років.
 
Минулого року загальна сума державної допомоги підприємствам УТОГ, згідно даних Комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів, становила 35,1 млн.грн., з яких 26,6 млн.грн. – від звільнення підприємств від податків, 8,5 млн.грн. – отримання фінансової допомоги коштами Фонду соціального захисту інвалідів.
 
У 2007 році Фонд планує для технічного переоснащення 19 підприємств УТОГ провести фінансування на суму 5,3 млн.грн. Для створення належних умов праці на робочому місці інваліда трьом підприємствам УТОГ передбачена фінансова допомога на суму 540 тис.грн.  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux