Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Центр соціально-психологічної реабілітації у Котовську
Опубліковано 05 квітня 2012 року о 15:59

          У м. Котовську понад 120 сімей, в яких виховуються діти-інваліди віком до 18 років. Дитина-інвалід гостро потребує родинного тепла, сімейного затишку.

         За підтримки та розуміння місцевої влади   та   для забезпечення подальшого розвитку дітей та молоді з функціональними обмеженнями та інтеграції їх в суспільство  створений та  понад 14 років працює центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Центр має капітально відремонтоване приміщення.  Діти та молодь отримують триразове безкоштовне харчування згідно віку, а також безкоштовну доставку автотранспортом із дому до центру та з центру додому.

         Утримання центру, автопослуги, оплата праці штатних працівників, 3-разове харчування дітей за рахунок коштів місцевого бюджету.

         Із дітьми працюють за індивідуальними реабілітаційними планами, згідно яких спеціалісти центру  здійснюють роботу по реалізації соціальної, психолого-педагогічної, фізичної та інших видів реабілітації дітей та молоді даної категорії.  

 

         Вже стало традиційним щорічне проведення соціально-психологічної реабілітації різноманітних заходів: 1 червня – Міжнародний день захисту дітей, 3 грудня – Міжнародний День інвалідів, 8 березня діти запрошують на свято та вітають своїх матусь, 19 грудня дітей з подарунками відвідує Святий Миколай, Новий рік - Дід Мороз із Снігурочкою та ялинкою.

         Частими гостями центру соціально-психологічної реабілітації є спеціалісти станції юних натуралістів, які  знайомлять  дітей-інвалідів з тваринами куточка  живої природи,  СЮТ;  драматичний  гурток  ЦДТ.

         Під час проведення заходів   батьки отримують консультації, відповіді на питання, які їх цікавлять, від начальника управління Пенсійного фонду в м. Котовськ, начальника управління у справах сім’ї та молоді, начальника управління праці та соціального захисту населення, спеціалістів обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

         Вже декілька років у місті, згідно розпорядження міського голови,  проводиться міська благодійна акція „Такі як усі!” на підтримку дітей та молоді з функціональними обмеженнями  міста,  на яку відгукуються місцеві жителі, приватні підприємці, керівники установ, що говорить про свідомість і  громадську позицію мешканців міста.

         Значна увага приділяється розв’язанню труднощів, які пов’язані з вихованням дітей, адже вони, як правило, потребують специфічного підходу. Саме тому, спеціалістами центру проводиться певна робота  з батьками, що позитивно впливає на їх психологічний стан та мікроклімат сім’ї в цілому.

         Стало традиційним щорічне проведення спеціалістами КМЦСССДМ міського конкурсу   „Джерело надії” для дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Для підведення підсумків конкурсу обирається журі, визначаються призові місця у кожній номінаціі. Переможці нагороджуються дипломами та призами за рахунок коштів місцевого бюджету. Роботи переможців надсилаються до Одеського обласного ЦСССДМ для участі в обласному конкурсі „Джерело надії”.    

         Центр соціально – психологічної реабілітації розташований за адресою:

          Одеська обл., м. Котовськ,

          вул. Бочковича, 101-в;

          контактний тел. 048-62-3-00-55.

          Завідувач  Шалашна Наталія Григорівна


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux