Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінар з роботодавцями Прилуччини
Опубліковано 20 квітня 2017 року о 10:50

18 квітня 2017 року у Прилуцькому міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар на тему „Основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” для керівників та представників кадрових служб підприємств, установ та організацій.

Участь у заході взяли представники служби зайнятості, заступник директора Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Віктор Падалка, головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернігівській області Олена Антоненко та роботодавці.

Відкриваючи семінар, директор Прилуцького міськрайонного центру зайнятості Анатолій Нестеренко, зазначив, що невід’ємним правом людей з інвалідністю є право на працю, на використання своїх здібностей і талантів, незважаючи на обмежену працездатність.

Учасникам заходу було презентовано перелік послуг, які надає служба зайнятості роботодавцям у доборі працівників, зокрема щодо можливості професійної підготовки та перепідготовки кадрів на замовлення роботодавців з метою подальшого працевлаштування.
        Заступник директора Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Віктор Падалка у своєму виступі зробив акцент на проблемах, які виникають при працевлаштуванні осіб з обмеженими фізичними можливостями та шляхах їх вирішення, а також на необхідності забезпечення дотримання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів, виділяти та створювати робочі місця, у тому числі спеціальні робочі місця.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Лариса Татарченко зупинилась на передбачених законодавством пільгах для підприємств, які працевлаштовують людей з інвалідністю. Законом України «Про зайнятість населення» створено передумови для того, щоб все більше осіб з обмеженими фізичними можливостями знаходили застосуванням своїм знанням та умінням. Зокрема, компенсація роботодавцю фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштованого на новостворене робоче місце інваліда, який не досяг пенсійного віку та якому надано статус безробітного.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернігівській області Олена Антоненко розповіла про відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю та застосування штрафних санкцій.

Учасниками заходу були представники 30 роботодавців міста та району, які прийняли активну участь в обговоренні проблем працевлаштування інвалідів.

Присутні обговорили перспективи подальшої співпраці у створенні умов для реабілітації та інтеграції у суспільство громадян з обмеженими фізичними можливостями.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux