Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Порядок реєстрації та надання звітів
Опубліковано 29 березня 2017 року о 11:23

       У приміщенні Одеського міського  центру зайнятості  відбулося чергове засідання  круглого столу з питань інформування роботодавців щодо порядку реєстрації і  надання звітності за формою № 10-ПІ за участю представників Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та підприємств-роботодавців. 

          Під час  зустрічі представниками відділення Фонду надавались роз’яснення  щодо порядку застосування окремих статей Закону України  «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», постанови Кабінету Міністрів України  від 31.01.2007р.  № 70. «Про реалізацію статей 19 і 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» , наказу Мінпраці України від 10.02.2007р. № 42  «Про затвердження форми звітності N 10-ПІ «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів».

          Учасникам заходу були надані рекомендації стосовно  правильності заповнення звіту за формою №10-ПІ.  Увагу присутніх звернули також на необхідність дотримання норм діючого законодавства з питань працевлаштування інвалідів та контролю за виконанням роботодавцями встановленого 4-х відсоткового нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів.

         Водночас, були надані роз’яснення щодо правильного застосування  механізму розрахунку і відображення сум  адміністративно-господарських санкцій, які відповідно до чинного законодавства повинен сплатити самостійно роботодавець у разі невиконання нормативу.

         Також нагадали роботодавцям щодо строків сплати сум  адміністративно-господарських санкцій, а саме у термін  до 15 квітня року, наступного за роком, в якому відбулося порушення нормативу.

         Крім того, попередили присутніх, що порушення термінів сплати адміністративно-господарських санкцій тягне за собою нарахування пені, яка  обчислюється виходячи з 120  відсотків річних облікової ставки Національного банку України,  що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки за весь її строк.

           Водночас було зазначено, що створення робочих місць для працевлаштування інвалідів не тільки забезпечує  зайнятість людей з особливими потребами, а також є джерелом фінансування заходів щодо соціальної, трудової, фізкультурно-спортивної та професійної реабілітації інвалідів.

           Також учасників засідання було проінформовано, що згідно з статтею 188-1 Кодексу про адміністративні правопорушення України «Невиконання посадовою особою, яка користується правом приймати на роботу і звільняти з роботи, фізичною особою, яка використовує найману працю, нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, неподання Фонду соціального захисту інвалідів звіту про зайнятість та працевлаштування інвалідів – тягне за собою накладання штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux