Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: Люди мають отримувати соціальні послуги «в один дотик»
Опубліковано 20 вересня 2013 року о 11:14

По всій країні має бути реалізована така модель надання соціальних послуг, щоб людина «в один дотик» – в одному місці, за один візит могла вирішити усі питання, які пов’язані із соціальною допомогою, підтримкою та захистом. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час Всеукраїнської наради «Впровадження роботи прозорих офісів у системі соціальної сфери та пенсійного забезпечення України» у Вінниці.

«По всій країні має бути реалізована така модель надання соціальних послуг, щоб людина «в один дотик» – в одному місці, за один візит могла вирішити усі питання, які пов’язані із соціальною допомогою, підтримкою та захистом. Ми вже маємо позитивний досвід запровадження такої моделі на прикладі функціонування Вінницького «Прозорого офісу», у якому до надання адміністративних послуг долучили низку послуг соціального та пенсійного забезпечення», - сказала Наталія Королевська.

За її словами, цей досвід високо оцінив Президент України під час робочої поїздки до Вінницької області. Крім того, приклади функціонування «єдиних центрів» з надання соціальних, адміністративних та інших послуг є в багатьох регіонах.

«Наша мета – зробити так, щоб люди змогли користуватися послугами таких центрів по всій країні. Щоб їх робота була не винятком, а правилом. Адже це європейська практика, яка дозволяє громадянам швидко та зручно вирішити усі питання реалізації своїх прав на соціальний захист», - пояснила Міністр.

Зі свого боку, Наталія Королевська пообіцяла не обмежувати органи влади на місцях у виборі конкретної моделі роботи центрів з надання послуг соціального захисту та забезпечення.

«Це – їхнє право та відповідальність. У той же час у кожному центрі має бути обов’язково забезпечений стандарт послуг  у  наступних  сферах: соціальна підтримка та соціальний захист населення; пенсійне забезпечення; соціальне страхування; зайнятість населення. Тобто послуги по цих сферах мають надаватися скрізь. Є можливість забезпечити більше – будь ласка. Така ініціатива буде лише вітатися», - сказала Міністр.

Наталія Королевська окремо зупинилася на питанні забезпечення приміщеннями єдиних центрів із надання послуг із соціального захисту.

«Одразу зазначу: нічого будувати не треба. Потрібно використовувати той потенціал, який сьогодні є в обладміністраціях, відділеннях Пенсійного фонду та фондів  соціального страхування, а також в центрах зайнятості. Міністерством проведений детальний аналіз такого потенціалу і виявлені приміщення, де можна буде реалізовувати пілотні проекти», - підкреслила вона.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux