Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На крилах віри
Опубліковано 26 травня 2016 року о 11:34

З ініціативи голови громадської організації інвалідів «Інваволинь» Валерія Бакаєвича, за сприяння Центру інвалідного спорту Волині «Інваспорт» та Волинського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів у місті Луцьку  21 травня  відбулись   фізкультурно-оздоровчі змагання “На крилах віри” серед осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Культурно-масовий захід, який при створенні, мав суто спортивну направленість, виявляє тенденцію перерости в повноцінний фестиваль, для взаємного спілкування, знайомства, та можливості проявити себе. Види спорту не обтяжують і не призводять до прикладання надмірних зусиль, адже учасниками змагань являються люди з певними вадами здоров’я. При виявленні першості в індивідуальному заліку, і в командних видах спорту, організатори змогли створити атмосферу невимушеності, яка межувала зі здоровим азартом та прагненням до перемоги.

Цього разу представники інвалідних організацій Волинської області  змагалися у вправності та витривалості не в спортзалі, а під відкритим небом. Гарна погода дала можливість зібратися на відновленому стадіоні  східно-європейського університету. Хвилиною мовчання присутні пом’янули борців за волю та незалежність України, героїв Небесної сотні, бійців української армії, які загинули на сході України.

У спортивному заході приймали участь команди з Горохова, Ратнівщини, Ковеля і Луцька,  учасники з Горохівського (громадська організація благодійна місія “Сонце любові”), Маневицького (громадська організація інвалідів “Довіра”), Ратнівського (громадська організація районного осередку інвалідів) районів,   Волинської обласної громадської організації “Інваволинь”, громадської організації “Поршень-Волині”, Луцького геріатричного пансіонату та обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів.

Люди з немічними тілами, але з великою міццю духу  виборювали першість з боччі, дартсу, гри в кеглі , штовхання набивного м’яча та фігурної  їзди на візках.

Спостерігаючи за людьми з обмеженими фізичними можливостями, зокрема, візочниками,  на таких заходах, завжди дивуєшся  силі духу цих людей, їх оптимізму, бажанню жити  та перемагати. В них є чому повчитися здоровим людям. А здоровим людям вже час задуматися над тим, як краще зробити доступ до обєктів інфраструктури безперешкодним для всіх членів нашого суспільства. Голова ВОГО «Інваволинь» Валерій Бакаєвич розповів, що змагання   назвали «На крилах віри», бо «кожна людина повинна мати віру і надію. Ми хотіли показати приклад сили волі здоровим людям».

В черговий раз віра, любов і надія завзятих та оптимістично налаштованих людей перемогли скруту, байдужість і зневіру нашого суспільства.

Переможці та призери змагань були нагороджені дипломами та медалями Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”, Волинської обласної громадської організації “Інваволинь”, Волинського відділення  Фонду соціального захисту інвалідів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux