Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Колегія ОДА на Миколаївщині
Опубліковано 26 травня 2016 року о 11:31

          У Миколаївській облдержадміністрації пройшла колегія за  підсумками роботи  департаменту  соціального захисту  населення облдержадміністрації за  I  квартал 2016 року.

 В колегії взяли участь голова постійної комісії Миколаївської обласної ради з питань соціальної політики, охорони здоров'я, материнства, дитинства, розвитку зон відпочинку та туризму Лучний Микола Михайлович;  директор Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів: Чекарь І.К.; директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації: Сивопляс О.В.;  члени колегії департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації; начальники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій,  міських (міст обласного значення) рад; директори територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг); директори центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області; закладів соціального обслуговуваня; директори будинків-інтернатів; голови громадських організацій інвалідів.

На початку колегії учасники відвідали Миколаївське державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство та ознайомились з його роботою. Також для огляду всіх присутніх була організована виставка робіт осіб з інвалідністю.

Під час колегії були розглянуті такі питання як комплексне вирішення проблем дітей з інвалідністю та забезпечення інтеграції в суспільство осіб з інвалідністю.

Під час доповіді директор Миколаївського обласного відділення Чекарь І. К. звернула увагу, що сьогодні в Україні, як і в інших країнах світу, питання ефективної зайнятості людей з інвалідністю та формування конкурентного ринку праці займають провідне місце в системі економічних та соціальних завдань. З початку року Миколаївським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів  продовжується робота по наданню безоплатної фінансової допомоги на навчання, відшкодування витрат на проживання інваліда в гуртожитку, що на сьогодні відділення оплачує проживання у гуртожитку 5 інвалідам, що навчаються у ЧДУ ім. П. Могили. У 2015-2016 навчальному році  за рахунок коштів ФСЗІ навчається 62 студента, 26 з яких мають закінчити навчання цього року та отримати диплом про набуття освіти. Було відзначено, що безбар’єрне середовище впливає на вибір інваліда навчального закладу. Мета надання фінансової допомоги на оплату навчання – це надати можливість інваліду отримати гідну освіту, гідно конкурувати на ринку праці та, як наслідок – працевлаштовуватись. Були наведені позитивні приклади співпраці відділення, служби зайнятості та роботодавців щодо працевлаштування інвалідів шляхом створення спеціального робочого місця для інваліда з урахуванням його індивідуальних функціональних можливостей, обумовлених інвалідністю та вимог, встановлених індивідуальною програмою реабілітації за рахунок коштів Фонду. Надання фінансової допомоги для створення на робочому місці інваліда санітарно-гігієнічних умов, виробничих і технічних умов згідно з індивідуальною програмою інваліда підприємствам громадських організацій з боку Фонду  - важливий напрямок роботи відділення. Також доведено до відома інформація, якщо  роботодавець не виконує норматив працевлаштування інвалідів, він має сплати адміністративно-господарських санкцій. У 2016 році адміністративно-господарських санкції нараховано 68 роботодавцям. За 4 місяці 2016 року до Миколаївського окружного адміністративного суду подано 10 позовів.

По закінченню доповіді  директор відділення Фонду запропонувала продовжити позитивний досвід співпраці всіх соціальних установ з метою працевлаштування осіб з інвалідністю.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux