Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Децентралізація: питання або практика?
Опубліковано 26 травня 2016 року о 11:36

          За  ініціативою Харківської обласної  профспілки працівників  соціальної  сфери  та  Департаменту соціального захисту  населення  обласної державної адміністрації  24 травня у Харкові  відбулась  зустріч  керівників установ та організацій соціальної сфери  та   профспілкового активу  цих закладів  з керівником  Департаменту  Ю.І. Шпарагою, головою профспілки – Л.В. Пластун та  начальником  управління  соціального захисту  населення  Уманської  міської ради  Черкаської області  Г.М. Кучер.

          Цікаво, що багато питань, які  тільки зараз обговорюються  у закладах соціального  захисту  в  зв’язку з  проведенням  реформування  системи влади та передачі  багатьох функцій, насамперед у  царині  соціального захисту населення, протягом багатьох років поступово  реалізувались  у місті Умань, яке відомо нам  здебільшого як туристичний об’єкт  та   мальовнича перлина  України.

           Радо  відгукнулась на  запрошення  харків’ян  начальник  управління  соціального захисту  населення  Уманської міської ради  Г.М. Кучер, яка була відвертою та щирою  при обговоренні  багатьох питань. Галина  Михайлівна  працювала  два дні  на Харківщині: у перший день – з керівництвом  Департаменту  облдержадміністрації  та керівниками  Департаменту міської ради. Харків  часто стає ініціатором багатьох цікавих  напрямків роботи у соціальній сфері, тому  у зустрічі  взяла участь  заступник міського голови С.О. Горбунова – Рубан, яка безпосередньо  опікується соціальними питаннями  міста – мільйонника.  А після детального обговорення до  великої зали Палацу Праці  профспілок  запросили керівників та профспілковий актив  організацій та закладів  соціальної сфери області.

            Присутні  із зацікавленістю слухали  виступ Г.М. Кучер - людини, яка стала  ініціатором  та безпосереднім  втілювачем  новітніх ідей  у сфері соціального захисту населення. Гостя залишила  електронні матеріали, що ілюструють її  розповідь. Відверта та щира розмова відбулась у великій залі. Судячи з того, яка  тиша  панувала  у залі, де зібралися майже 200  людей, присутні намагалися нічого не проґавити зі  сказаного Галиною Михайлівною.

           Тепер справа за тим, щоб  як найскоріше  усвідомити невідворотність  процесів децентралізації  у житті країни та розпочати своєчасні кроки з метою не просто зберегти напрацьоване для надання послуг людям, а й, скориставшись досвідом уманців, віднайти більш ефективні форми та методи роботи.

           У заключному  виступі  директор Департаменту соціального захисту населення  Харківської облдержадміністрації – Ю.І. Шпарага сказав присутнім про те, що буде підтримувати  корисні та правильні пропозиції. А  лідер профспілки працівників соціальної сфери області  Л.В. Пластун підтримала головну  мету  у будь-якому реформуванні – збереження  робочих місць та тих спеціалістів, на яких тримається  велика та важлива система – система соціального захисту.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux