Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Читати на рівних»
Опубліковано 11 грудня 2013 року о 10:16

В Україні  понад 100 тисяч дітей із вкрай слабким зором, серед яких понад 1 тисяча - незрячі діти. Для них одним із найважливіших засобів отримання інформації служать тактильні книги шрифтом Брайля, яких у нашій країні катастрофічно не вистачає. Навіть спеціалізовані школи для незрячих дітей забезпечені такою літературою на 15%, від необхідного обсягу. При цьому, у зв‘язку з великим прагеннням до розвитку, потреба слабозорих і тотально незрячих людей в книгах в 5 разів перевищує аналогічну потребу звичайних українців. За даними Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих ім.М.Островського, зрячий українець у середньому освоює 12 книжок на рік, а читач спеціалізованої бібліотеки для сліпих - 50!

На Луганщині Всеукраїнським громадським об’єднанням «Національна асамблея інвалідів України (НАІУ)» спільно з Луганським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів  підтримано Всеукраїнську благодійну акцію «Читати на рівних», основна мета якої зробити важливий внесок в розвиток та освіту дітей з обмеженими фізичними можливостями зору.

З метою  підтримки акції, залучення партнерських організацій до обговорення можливостей культурного розвитку та формування особистого світогляду у дітей з інвалідністю, 4 грудня  в інформаційно - ресурсному центрі «Джерело» Луганської обласної наукової бібліотеки імені М.Горького відбулось засідання круглого столу.

Активну участь у роботі круглого столу прийняли директор Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Р.В.Козенко, голова Луганської обласної молодіжної громадської організації «асоціація молодих інвалідів-Схід» Т.В.Баранцова, керівники обласного палацу культури та обласного академічного українського музично-драматичного театру, Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та національного аграрного університету, Луганського обласного центру медико-соціальної експертизи та учбово-виховного комплексу «Нове покоління», студенти вищих навчальних закладів області.

Директор обласного відділення Фонду Р.В.Козенко розповів про  можливості Фонду  надати фінансову допомогу  бібліотекам, клубам, які засновані громадськими організаціями інвалідів для придбання спеціального обладнання, адаптованого для інвалідів по зору та науково-інформаційним центрам, спеціальним школам, вищим навчальним закладам, в яких навчається молодь з вадами здоров’я, для придбання тематичної та спеціальної літератури, аудіозаписів.

В підтримку Всеукраїнської благодійної акції «Читати на рівних» працівниками Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів перераховано 100 грн.

Захід було висвітлено місцевими телерадіокомпаніями.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux