Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Благодійність на Волині
Опубліковано 20 січня 2017 року о 10:48

12 січня на Волині відбувся дванадцятий щорічний благодійний Різдвяний телемарафон «Бог багатий милосердям». Це спільний проект Волинської ради Церков, обласної організації Товариства Червоного Хреста, влади і Волинської регіональної дирекції Національної телекомпанії України. Метою заходу є збір пожертв для найбільш потребуючих, зокрема, дітей особливої долі.

Впродовж дня творчі колективи християнських конфесій краю співали колядки і щедрівки, виступали із вертепами на сцені обласного академічного муздрамтеатру імені Тараса Шевченка. Також дійство транслювали у прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь».

Збір коштів у рамках марафону триватиме до 1 березня. Долучитися може кожен, переказавши гроші на спеціальний рахунок Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Учасниками заходу були і працівники відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

 

В рамках відзначення в Україні 500-річчя Реформації 14 січня з благодійного концерту в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка розпочався річний благодійний марафон, спрямований на збір коштів для допомоги дітям з обмеженими можливостями, які потребують хірургічного втручання. Марафон започатковує Волинський обласний міжконфесійний оргкомітет Р-500 за підтримки Голови Волинської обласної державної адміністрації та Голови Волинської обласної ради.

Учасниками концерту були народні артисти Білорусії гурт «SPASENIE», камерний оркестр «Кантабіле» під керівництвом Товія Рівця та переможець музичної премії «Шлягер року 2016» в номінації «Відкриття року» - «Rulada».

Зібрані кошти передані на лікування 7-річної Мар’яни Коледюк. Організатори планують надати допомогу двадцятьом дітям з різних районів Волині та міст обласного значення. До збору коштів можуть долучитися усі охочі.

 

Луцький благодійний різдвяний бал «Добре серце» відбувся за форматом Віденських. Усі присутні відповідали дрес-коду: жінки у вечірніх сукнях, чоловіки - у костюмах. Метою заходу було об’єднання людей навколо благородної ідеї - збір коштів у фонд “Стоп-рак” на лікування онкохворих дітей. Також бал організовано з метою збереження і відродження культурних традицій в Луцьку. Хочеться, щоб було більше таких добрих і світлих подій, які надихають творити щось добре, нове та гарне.

Розпочався бал з виконання танцювальним колективом “Юність” полонезу. Згодом, до них приєдналися й гості балу. На танцювальному майданчику під мелодійні звуки оркестру в танці кружляли чарівні панночки та галантні кавалери. Цього вечора на благодійному балу “Добре серце” виступали народний артист України Василь Чепелюк, камерний оркестр “Кантабіле”, народний фольклорний гурт “Чачка”. Відвідувачів розважали актори-міми театру “Гармидер”.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux