Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Апаратна нарада в Одесі
Опубліковано 06 листопада 2013 року о 12:40

04.11.2013 року в Одеській обласній державній адміністрації на апаратній нараді директор Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів звітував про діяльність Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Станом на 01.10.2013 року в базі підприємств Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів знаходяться 6447 роботодавців, які використовують найману працю (з чисельністю від 8 працюючих) та у яких працює 45668 інвалідів.

З метою збільшення кількості звітуючих відділенням Фонду постійно проводиться робота, а саме: всім незвітуючим були направлені листи щодо необхідності подання звітів за формою 10-ПІ до відділення Фонду, щоквартально надсилаються листи до районних та міських адміністрацій, податкових адміністрацій  переліки підприємств, що не надали звіти до відділення Фонду. Спільно з обласним державним центром зайнятості проводяться наради та круглі столи з роботодавцями.

За невиконання встановленого законодавством 4% нормативу працевлаштування інвалідів в результаті проведеної відділенням Фонду роботи від підприємств регіону до Державного бюджету України станом на 01.10.2013 року надійшло 5 936,2 тис. грн., що становить 129% від Плану на рік (План на 2013 рік встановлено у розмірі – 4 601,3 тис. грн.).

Кошти, що надійшли від підприємств регіону Одеської області повертаються для фінансування різних державних соціальних програм у тому числі: 

-                      «Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових поховань і військових пам’ятників та з увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

Так, у 2013 році на фінансування за зазначеним напрямком Підприємства об’єднання громадян «Одеське Учбово-виробниче підприємство» Українського товариства сліпих, Ізмаїльського Учбово-виробниче підприємства № 2 Одеського учбово-виробничого об’єднання Українського товариства сліпих, Одеської обласної організації ВОІ «Союз організацій інвалідів України», Одеської обласної організації Українського товариства сліпих, Одеської обласної організації Українського товариства глухих заплановано 1400500,00 грн.

Використання зазначених коштів здійснюється відповідно до Постанови КМУ від 07.03.2012 року № 176 «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських організацій інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війни 1941-1945 років» та направлено на: здійснення заходів статутними органами громадських організацій, передбачених їх статутом; здійснення заходів із соціального захисту інвалідів та ветеранів, до яких залучаються громадські організації відповідно до законодавства, підтримку підприємств і організацій невиробничої сфери УТОГу та УТОСу, підприємств та об’єднань зазначених товариств, які спрямовують бюджетні кошти на утримання своїх соціально-культурних підрозділів, у тому числі матеріальне заохочення їх працівників, в обсязі, що не перевищує разом з нарахуваннями 80 відсотків загального обсягу бюджетних коштів, передбачених зазначеним товариством,оплату ( в сумі не більш як 20% загального обсягу бюджетних коштів, передбачених громадській організації); оренди приміщень, обладнання та інвентарю; комунальних послуг у межах середніх норм споживання; послуг з поштового зв’язку та електрозв’язку та інші витрати.

-                      «Придбання автомобілів для інвалідів»

Станом на 01.10.2013 року придбано 21 автомобіль на загальну суму - 1355250 грн.

-            «Санаторно-курортне оздоровлення інвалідів»

Згідно рішень районних управлінь праці та соціального захисту населення та на підставі реєстрів здійснює виплату компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування.

Відповідно до затвердженого кошторису на 2013 рік заплановано виплату компенсаций для 2157 інвалідів на загальну суму 718056 грн.

-                      «Соціальна, трудова та професійна реабілітація інвалідів, видатки на створення Національного центру параолімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів та Західного реабілітаційно-спортивного центру» у тому числі:

1.          Фінансування заходів, спрямованих на фізкультурно-спортивну реабілітацію інвалідів (за поданням Національного комітету спорту інвалідів.

У 2013 році здійснено фінансування для проведення табору у м. Євпаторія на суму 104 910,00 грн. У заході прийняли участь 19 інвалідів з вадами опорно-рухового апарату. Всі учасники табору мали змогу спробувати себе у різних видах спорту (настільний теніс, бадмінтон, баскетбол на візках, дартс, бочче, футбол та інші). Метою проведення таких таборів є розширення функціональних можливостей інвалідів, покращення їх працездатності та залучення їх до регулярних занять фізичною культурою та спортом.

2.          Професійне навчання (професійну підготовку, підвищення кваліфікації та перепідготовку) інвалідів, які зареєстровані в установленому порядку у державній службі зайнятості як безробітні та відповідно до  законодавства не мають права на отримання допомоги по безробіттю, у навчальних закладах, центрах професійної реабілітації інвалідів   для здобуття професії за направленням  державної служби зайнятості 

У 2013 році навчання за рахунок коштів Фонду проходить 22 інваліда у таких навчальних закладах як: Одеський державний економічний університет, Вищий навчальний заклад Міжнародний медичний коледж (м. Київ), Відкритий Міжнародний університет розвитку людини «Україна» (м. Київ та його відділення у м. Миколаїв та м. Вінниця), Одеський державний аграрний університет, Одеський Національний медичний університет, Національний університет Державної податкової служби України (м. Кам’янець - Подольський), Тернопільський інститут соціальних та інформаційних технологій. Сума коштів, яку планує сплатити відділення Фонду за навчання інвалідів становитиме – 155096 грн.

3.          Інвалідам I і II групи - шляхом передплати одного друкованого періодичного видання на рік на одного інваліда (сім'ю інваліда), засновником (засновниками) якого є всеукраїнська громадська організація інвалідів. Перелік цих друкованих видань визначає Міністерство соціальної політики.

4.          Підприємствам, організаціям громадських організацій інвалідів для технічного переоснащення виробництва з метою створення додаткових робочих місць для інвалідів.

Протягом останніх років фінансова допомога на технічне переоснащення виробництва надавалась 16 підприємствам громадських організацій інвалідів Одеської області. За рахунок цих коштів підприємствами, які отримали фінансову допомогу було придбане обладнання для медичного центру, для виготовлення меблів, для станції технічного обслуговування, для переробки сухофруктів та інше. Метою здійснення такого фінансування було створення 147 робочих місць для працевлаштування інвалідів. До кінця поточного року за рахунок коштів Фонду заплановано створення ще 19 робочих місць для працевлаштування інвалідів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux