Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Зустріч із керівництвом "Інваспорту"
Опубліковано 20 жовтня 2015 року о 09:07

На початку жовтня поточного року директор Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів І.Колотинська та працівники відділення провели тематичну зустріч з директором Херсонського обласного центру фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт” І.Міщенком та директором дитячо-юнацької школи для інвалідів Р.Малашенком. Керівники облцентру інформували про зміни, які стались у підпорядкуванні між облцентром та ДЮСШ для інвалідів, розповіли про плани на 2016 рік.

Директор обласного центру “Інваспорт” І. Міщенко інформував про поточну роботу. Центр має 4 відділення “Інваспорту” в містах Каховка, Нова Каховка, Генічеськ, Гола Пристань. Тут тренуються 222 спортсмени-інваліди. У жовтні рішенням Херсонської міської ради було призначено 23 кращим молодим спортсменам міста іменні стипендії по 5.0 тис. грн. Серед них три кращих спортсменки облцентру “Інваспорт” – чемпіонка світу і Європи з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Єлизавета Мерешко, бронзова призерка чемпіонату Європи Олена Туркова та призерка міжнародних змагань Олена Савченко. Херсонський міський голова В.Миколаєнко особисто в урочистій обстановці вручив спортсменам перші кошти, які спортсмени будуть отримувати протягом року. На початку 2015 року ДЮСШ інвалідів працює як окрема юридична особа. Для проведення фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів є необхідність зміцнити матеріально-технічну базу школи. З цією метою керівництво школи планує звернутися до відділення Фонду із заявою щодо отримання фінансової допомоги у 2016 році. За ці кошти вони мають наміри придбати сучасний тренажерний комплекс для інвалідів та створити робоче місце інструктора для занять на тренажерах.

При обговоренні даного питання директор відділення І.Колотинська звернула увагу працівників “Інваспорту” на норми та вимоги законодавства щодо можливості отримання фінансової допомоги на зазначені цілі. Крім того потребує досконального вивчення документація дитячо-юнацької спортивної школи в частині можливості отримання фінансової допомоги Фонду. Вона звернула увагу також на інші питання щодо підпорядкованості Центру і ДЮСШ та відповідності їх статутних положень пунктам Інструкції з надання фінансової допомоги на поворотній і безповоротній основі та цільової позики за рахунок сум адміністративно-господарських санкцій та пені, що надходять до державного бюджету за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, затвердженої Наказом Міністерством праці та соціальної політики України від 06.09.2010 року.

Директор відділення І.Колотинська дала доручення працівникам відділення вивчити статутні документи школи та дати юридичний висновок щодо можливості надання фінансової допомоги Фонду. Працівники облцентру “Інваспорт” зобов’язались протягом місяця вирішити питання оренди спортивних приміщень, де планується розміщувати обладнання, та інші питання відповідно до законодавства.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux