Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим»
Опубліковано 05 листопада 2013 року о 10:49

          У першу неділю листопада в Україні, згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99, відзначають День працівника соціальної сфери. 29 жовтня 2013 року у Кримському республіканському відділенні Фонду соціального захисту інвалідів відбулася тематична конференція, присвячена дню працівника соціальної сфери «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим».

           На конференції були присутні представники центру зайнятості, Сімферопольського учбово-виробничого підприємства Українського товариства глухих та громадських організацій.

          Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин. В умовах властивої Україні соціальної динамічності стає гострою проблема правового захисту кожного громадянина, обґрунтування правової доцільності його побутової поведінки, професійної політичної і інших видів діяльності.

           Соціальному працівнику доводиться стикатися з різними сферами життя людини і суспільства: фізичним і психічним здоров'ям, особистими та груповими конфліктами з проблемами працевлаштування, професійної та соціальної адаптації різних категорій населення, профілактикою асоціальної поведінки, здійсненням правосуддя і багатьма іншими.

          Кожний з присутніх розповів про основні завдання та напрямки у своїй роботі.

           Основними завданнями відділення Фонду соціального захисту інвалідів є участь у межах своєї компетенції в реалізації на території Автономної Республіки Крим заходів стосовно забезпечення зайнятості і працевлаштування інвалідів та виконання програм, щодо соціального захисту інвалідів. Відділення постійно проводить роботу по контролю за дотриманням підприємствами регіону вимог статей 19,20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» в частині реєстрації роботодавців та подання щорічної звітності за формою №10-ПІ, виконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, сплати адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць призначених для працевлаштування інвалідів. Завдяки наполегливій праці директора Савчука Е.В. та працівників відділення Фонду за 9 місяців 2013 року до Державного бюджету України надійшло 13495451,52 грн. адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць призначених для працевлаштування інвалідів.

          По закінченню конференції, директор Кримського республіканського відділення Фонду соціального захисту інвалідів Савчук Едуард Володимирович привітав усіх із наступаючим професійним святом, нагородив Грівко В.П.- головного бухгалтера бухгалтерської служби та Шабанову Т.М.- начальника відділу правової та кадрової роботи почесними грамотами, та завершив своє привітання таким словами: «Соціальна робота — це мистецтво налагоджувати зв'язки між людьми. День працівника соціальної сфери - професійне свято, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки через службові обов'язки, а й за велінням совісті та покликом душі».

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux