Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Здобутки Херсонського УТОГ
Опубліковано 05 листопада 2013 року о 10:52

25 жовтня 2013 року відбувся III пленум Херсонської обласної організації УТОГ: “Здобутки та досягнення обласної організації УТОГ до 80 – річчя УТОГ”, у якому взяло участь керівництво Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів. На пленумі також були присутні начальник відділу Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації А.Пасіка, головний спеціаліст Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації В.Романова, головний спеціаліст обласного центру фізкультури та спорту інвалідів “Інваспорт” Р.Малишенко, голова облорганізації УТОГ у 1981-2006 років Н.Малькова, члени правління обласної організації УТОГ.

З доповіддю виступив голова правління обласної організації УТОГ  Фомін Г.М. Він зазначив, що на обліку в 24 первинних організаціях області налічується 1239 інвалідів з вадами слуху, з яких нечуючих – 808, слабочуючих - 431. За звітний період організацією проведено 36 загальних зборів, 21 засідання правління, 22 засідання президії правління та інші організаційні заходи. На учбово-виробничому підприємстві УТОГ працює 48 нечуючих інвалідів. Тут є змога працевлаштувати ще інвалідів по слуху, виплачується стабільно заробітна плата, працюючим надається місце в гуртожитку. Загальна кількість працюючих по області – 497 осіб.

218 інвалідів по слуху отримали матеріальну допомогу. 38 осіб оздоровлено в пансіонатах та оздоровчих закладах області.

Г.Фомін також інформував, що було організовано і проведено 320 культурно-масових заходів, серед яких відбірковий конкурс “Ерудит”, обласні конкурси фотоаматорів, “Ігри патріотів”, Золота рибка” та інші.

Доповідач відмітив, що обласна організація співпрацює та має взаєморозуміння з обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, Департаментом праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, Херсонським міськвиконкомом, навчальними загальноосвітніми закладами: Херсонським медичним коледжем, Херсонським ліцеєм зв’язку та поліграфії, загальноосвітньою школою №48, де навчаються діти з вадами слуху. Розповів про співпрацю з обласним комунальним закладом “Інваспорт” по оздоровленню інвалідів, проведенню масових заходів обласної організації на його оздоровчій базі.

Організацією працевлаштовано 62 особи. Гостро відчувається нестача перекладачів-дефектологів, підготовка яких проводиться НВЦ УТОГ на платній основі, а коштів на це в обласній організації немає. На сьогодні в області працюють 4 перекладачі.

За велику роботу по соціальній реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями, компетентність, професіоналізм, активну життєву позицію, співпрацю з Херсонським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів та з нагоди Дня працівника соціальної сфери Г.Фоміну було вручено подяку Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux