Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
ЗАЯВА В.О. МІНІСТРА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Опубліковано 21 лютого 2014 року о 10:44

Шановні співвітчизники!

 

Як громадянка України і мати двох дітей я з болем спостерігаю за тим, що відбувається в державі. Хочу висловити щире співчуття родинам і близьким загиблих, а також тим, хто постраждав під час сутичок.

Усі роки незалежності, незважаючи на труднощі і протиріччя, нам вдавалося зберігати мир. Сьогодні ми повинні зробити все, щоб у хаосі протистояння, що спалахнуло на вулицях столиці та інших міст України, ми не втратили власну державу. Державу, якої прагнули багато поколінь українців і яку ми маємо зберегти для нащадків.

Сьогодні найголовніше – це збереження територіальної цілісності України, забезпечення миру і спокою громадян, припинення протистояння.

На даний момент усі соціальні служби, зокрема ті, які надають соціально-психологічну допомогу громадянам, працюють з повною самовіддачею. Вони готові надати допомогу постраждалим, відповідні розпорядження я вже надала.

Я звертаюся до благодійних і громадських організацій, до організацій ветеранів, до волонтерів, з якими ми продуктивно співпрацюємо довгий час. Я закликаю вас усіма способами сприяти досягненню порозуміння і миру, а також надавати всебічну допомогу людям, які її найбільше потребують. А це і ті, що безпосередньо постраждали в конфлікті, і тисячі громадян, які залякані останніми подіями. Щоб жодна людина, особливо це стосується літніх та самотніх людей, людей з особливими потребами, не залишилася без підтримки.

Я прошу громадські організації, у яких є медичні працівники та психологи, допомагати людям на рівні громад. Потенціал громадських організацій, зокрема, таких як “Червоний Хрест”, що є давнім партнером Міністерства соціальної політики, сьогодні вкрай потрібен для країни.

Хочу окремо звернутися до усіх сторін конфлікту з проханням попередити участь у протистоянні жінок та дітей відповідно до Декларації ООН про захист жінок та дітей у надзвичайних обставинах.

Також нагадую, що 27 лютого 1991 року Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права дитини, визнавши, що діти є особливо уразливою соціальною групою. Держава взяла на себе низку конкретних зобов’язань у рамках виконання Конвенції та інших нормативно-правових актів.

У першу чергу – не допустити залучення дітей та підлітків до участі в масових зібраннях, де існує потенційна загроза їх життю та здоров'ю. На жаль, на сьогодні вже є дані про поранення неповнолітніх під час сутичок. Тому усі політичні сили, громадські об’єднання, місцева влада мають спільно докласти зусиль для гарантування безпеки дітей.

Я особливо звертаюся до батьків. Будьте пильні. Використайте усю свою батьківську владу для того, щоб не допустити участь ваших дітей у протистоянні.

Ми вже не повернемо тих, хто загинув. Але спільними зусиллями ми можемо не допустити більшої трагедії. Вірю, що нам це вдасться!

в.о. Міністра

соціальної політики України                         Наталія КОРОЛЕВСЬКА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux