Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання робочої групи
Опубліковано 30 липня 2012 року о 11:32

На продовження теми сприяння у виведенні Луганського учбово-виробничого об’єднання УТОС з фінансово-економічної кризи у приміщенні актової зали Луганської облдержадміністрації, за участю заступника голови ОДА, директора Луганського відділення Фонду відбулось чергове засідання членів робочої групи, на яке спеціально було запрошено керівництво Центрального правління УТОС.

На початку засідання заступник голови Луганської ОДА підкреслив на необхідності підтримки підприємства УВО УТОС та на проблемах, що існують на підприємстві. Далі директор депресивного підприємства Луганського УВО УТОС озвучив фактори, що заважають здійсненню виробничого процесу на даному виробництві: відсутність замовлень на виготовлення патронів; заборгованість по заробітній платі, що складає 800тис.грн.; важкий психологічний клімат у колективі; застаріле обладнання, яке час від часу потребує модернізації та відновлення. В якості шляхів виведення з кризи він бачить у реставрацію обладнання, розширення кваліфікації працівників, збільшенні об’ємів продукції, а також у покращенні роботи по кооперації з економічно розвинутими підприємствами області, що у свою чергу привабить зацікавлених інвесторів вкладати кошти в обладнання. Також директор УВО УТОС наголосив, що сьогодні на підприємстві різко скорочуються кадри у зв’язку з існуванням заборгованості по виплатах працівникам заробітної плати та відсутністю системи достовірного аудиту.

Керівник УВО УТОС запропонував бізнес-план по технічному переоснащенню виробництва на загальну сумму 1,5 млн.грн. За словами директора, у разі допомоги з боку ЦП УТОС у погашенні загальної заборгованості Луганського УВО УТОС, сума позики, що потрібна на бізнес план, буде повернена Фонду соціального захисту інвалідів у термін 6-8 місяців.

Директор Луганського відділення Фонду наголосив, що даний бізнес-план врахований для подальшого фінансування Фондом, проте, за умови погашення учбово-виробничим об’єднанням УТОС суми заборгованості по заробітній платі перед держбюджетом. Також директор відділення підтримав пропозицію керівництва облдержадміністрації, яка полягає у погашенні існуючих боргів підприємства УВО УТОС за рахунок коштів фонду ЦП УТОС, що надасть можливість подальшого фінансування підприємства сліпих відділенням Фонду соціального захисту інвалідів.

Перспективні пропозиції прозвучали і зі сторони обласного центру зайнятості, що полягають у сприянні пошуку нових працівників, та за умови покращення фінансового становища на підприємстві, надання центром зайнятості дотації на погашення заробітної плати.

Після того, як на засіданні робочої групи прозвучали всі пропозиції щодо шляхів вирішення проблем, які також запропонували перший заступник обласного комунального підприємства «Регіональне агентство сприяння інвестиціям», начальник відділу машинобудування управління облдержадміністрації, заступник голови громадської організації «Іоланта-Лугань», робітник Луганського УВО УТОС та секретар регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів, слово передали першому заступнику голови Центрального правління УТОС, директору Керченського «Крим Пак» УТОС. Він для  вирішення фінансово-економічної кризи визначив наступні позиції:  зміна форми управління підприємством; реорганізація підприємства; в рамках пілотного проекту створити нове підприємство форми власності ЗАТ або ТОВ на базі товариства сліпих з привабленням бізнесу та збереженням всіх 5 існуючих пільг для людей із вадами зору; запровадити нові одиниці виробництва згідно ринкового попиту. Основними завданнями заступник голови ЦП УТОС для Луганського підприємства бачить збереження робочих місць для інвалідів та розвиток соціальної інфраструктури територій, що належать до УВО УТОС.

Заступник голови Луганської облдержадміністрації наголосив, що запропоновані шляхи ЦП УТОС не вирішать проблему на даному етапі фінансово-економічного становища Луганського підприємства УТОС, так як не можливо у короткий термін повністю змінити статут існуючого підприємства. А проблему потрібно вирішувати сьогодні, і при цьому з максимальною ефективністю, мінімальною втратою та без пригнічення інтересів людей із вадами зору. Отже, результатом даної зустрічі стало визначення, щоб 18 липня 2012, коли у м.Києві відбудеться чергове засідання ЦП УТОС, запросити директора Луганського УВО УТОС та голову Луганської первинної громадської організацій інвалідів по зору задля повторного підняття питання погашення заборгованості за рахунок фонду Центрального правління УТОС.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux