Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Доступність у Полтаві
Опубліковано 30 липня 2012 року о 11:50

        Полтавська влада тримає на постійному контролі стан виконання заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб із обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення. В  області  ще є багато питань, які потрібно вирішити   для людей із вадами зору, слуху та опорно-рухового апарату. Такий висновок було зроблено на засіданні обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, що відбулося в обласній державній адміністрації за участю обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Зокрема, розглянули виконання умов, які поставили на попередньому засіданні комітету та у результаті перевірки місць громадського користування обласною прокуратурою. До таких віднесли автовокзали, залізничні вокзали, автостанції.


        
У результаті такого рейду були відмічені недоліки в плані облаштування автовокзалу інформаційними таблицями та покажчиками. Якщо такі й є, то вони непомітні. Виникають труднощі й з пандусами. Проте, якщо на автовокзалі перевірка виявила незначні недоліки, то залізничні вокзали в місті у плані доступності залишають бажати кращого. За словами заступника голови комітету доступності при Полтавській ОДА  виникають проблеми із заїздами, з туалетом, переходом на платформи, придбанням квитків. Інформаційні покажчики та таблиці дрібні та непомітні, обмежувальні лінії, якими повинні бути позначені поріжки, сходи та бордюри, відсутні або не контрастують.

Гостро постали питання і з доступністю житлових будинків. Першого заступника голови облдержадміністрації, який головував на засіданні,  попрохали посприяти у вирішенні питання з облаштуванням заїзду до ліфта у будинку, де інваліду дали квартиру на 9 поверсі. Як повідомив член Громадської ради і представник «Союзу організацій інвалідів України» проблема полягає в тому, що чоловік до свого житла дістатися не може, а чиновники, до яких він звернувся, «порадили» вирішувати питання самотужки.

         Серед проблем, які роблять середовище в місті непридатним для пересування та нормального самопочуття для людей із вадами різного характеру, є відсутність достатньої кількості громадських туалетів із пристосованими кабінками, невідповідність умовам доступності адміністративних будівель, відсутність звукових, текстових, тактильних вказівників на зупинках, переходах та у транспорті. Усе це потребує негайного вирішення. В цілому засідання комітету доступності відбулося в рамках підготовки до засідання колегії Полтавської облдержадміністрації 26 липня, на якому мають виявити та намітити шляхи усунення недоліків.

 

    


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux