Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання комітету сприяння зайнятості
Опубліковано 12 березня 2015 року о 14:14

У залі засідань Федерації профспілок Волинської області відбулося засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення, до якого входить директор відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Представники роботодавців, профспілок і влади обговорювали актуальні теми сучасного ринку праці – сприяння зайнятості внутрішньо переміщеним особам, працевлаштування та працезакріплення випускників професійно-технічних навчальних закладів області, стандарти професійно-технічної освіти, запропоновані Міністерством освіти і науки для пріоритетного опрацювання у 2015 році. Також узгоджено план роботи координаційного комітету на 2015 рік, погоджено щоквартальні зустрічі задля розгляду питань, які потребують особливої уваги та вирішення.

Директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук представила учасникам засідання ті форми роботи, які застосовує служба зайнятості задля сприяння внутрішньо переміщеним особам у пошуку зайнятості. Із 556 переселених осіб, які звернулись до центрів зайнятості 144 - працевлаштовані у 92 роботодавців, зокрема «Кромберг енд Шуберт», «Модерн-Експо», «М.Ж.К», «Фоззі-Фуд», «Локомотивне ДЕПО Ковель», Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання, Володимир-Волинська спеціалізована школа - інтернат, Волинська дирекція «Укрпошта», «Сальве», «Хан-електробау Україна», Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги та до підприємців.

Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці області 23 переміщені особи пройшли професійне навчання та підвищення кваліфікації. Двоє кримчан і один луганчанин наважилися відкрити власну справу після отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово.

Тимчасова зайнятість особливо прийнятна для тих, хто планує незабаром повернутися у рідні домівки. Зголосилися взяти участь у тимчасових і громадських роботах 10 осіб.

Наразі є лише 6 пропозицій роботи з наданням житла для спеціалістів, яких особливо потребує роботодавець і до яких вимоги відповідні:

В області налагоджено інформаційну підтримку внутрішньо переміщених осіб. На веб-сайті обласної служби зайнятості є актуальна інформація для роботодавців, громадських організацій про професійно-кваліфікаційний склад внутрішньо переміщених осіб. Результативною є робота Волинського регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються (систематично оновлюється інформація про актуальні вакансії, в тому числі з наданням житла). Започатковано проведення робочих зустрічей з волонтерськими організаціями – у кожному центрі зайнятості області створено мобільні групи за участю волонтерів та соціальних партнерів. Розроблена медіа-програма служби зайнятості з інформування населення через ЗМІ про послуги для внутрішньо переміщених.

Запропоновано сформувати конкретний механізм координації зусиль усіх структур, які дотичні до надання допомоги вимушено переміщеним особам. Це сприятиме оперативності та ефективності у роботі. Члени координаційного комітету підтримали цю пропозицію, яка передбачає покрокові шляхи співпраці партнерів у роботі із новою для Волині, та й України загалом, категорією людей.

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Загрева детально виклала учасникам заходу тенденції щодо працевлаштування та працезакріплення випускників професійно-технічних навчальних закладів області. Загальна кількість працевлаштованих після завершення навчання, включаючи слухачів курсів за направленням служби зайнятості, становить 80,5%. Для працевлаштування випускників навчальні заклади налагоджують активну співпрацю із владою, центрами зайнятості, роботодавцями. Зменшено набір на навчання за професіями, які не користуються попитом на ринку праці, натомість ліцензовано нові професії, у тому числі інтегровані. Особлива увага приділена професіям, які сприяють самозайнятості.

Обговорювався, також, перелік стандартів професійно-технічної освіти, який запропонований Міністерством освіти та науки України для пріоритетного опрацювання у 2015 році.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux