Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання колегії управління Держпраці у Миколаївській області
Опубліковано 28 квітня 2017 року о 11:30

Відповідно до укладеної угоди між Миколаївським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів  та Управлінням Держпраці у Миколаївській області у 2016 році  директор Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ірина Чекарь взяла участь в засіданні розширеної колегії  управління Держпраці у Миколаївській області.    Крім членів колегії у засідання прийняли участь в.о. начальника   Головного управління Держпродспожив служби у Миколаївській області Ірина Циган, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  Головного  управління Держпродспожив служби у Миколаївській області Лариса Бурденко, начальник відділу з питань молодіжної політики управління молоді та туризму Миколаївської облдержадміністрації Микола Смоквіна, керівники позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та лісового господарства.

Головуючий начальник управління Держпраці у Миколаївській області  Юрій Козловський на початку засідання зазначив, що у всіх оздоровчих закладах має проводитися цілеспрямована робота щодо створення безпечних умов для дітей, поліпшення умов і охорони праці працівників.

Перший заступник начальника управління Яна Скуратовська нагадала присутнім представникам сезонного бізнесу про дотримання трудового законодавства,  забезпечення належного оформлення трудових відносин між суб’єктом господарювання та громадянином, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Під час заходу Ірина Чекарь розкрила вимоги законодавства з питань регулювання соціально - трудових відносин щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, ознайомила присутніх з вимогами ст. 19,20  Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», порядком  реєстрації та звітування до Фонду соціального захисту інвалідів. Станом на 01.04.2017р. на обліку у відділенні перебуває 2965 роботодавців з чисельністю працюючих 8 і більше осіб (в т.ч. 1104 – бюджетні установи,  що становить – 37,2 %, ). Надали звіти про працевлаштування інвалідів за 2016 рік 2340 роботодавців (78,9% від роботодавців, які перебувають на обліку у відділенні), в т.ч. 921 - бюджетна установа 39,4 %.

Згідно даних, вказаних у звітах:

1 812 роботодавців Миколаївської області виконали норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів (75,1% від роботодавців, якими надано звіти), в т.ч. 465 бюджетні установи (50,4% від бюджетних установ, якими надано звіти).

-   528 роботодавців Миколаївської області не виконали норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів (22,6% від роботодавців,  якими надано звіти), в т.ч. 456 бюджетних установ (49,5% від бюджетних установ, якими надано звіти).

Загальна нормативна кількість робочих місць для працевлаштування інвалідів  на підприємствах всього 7294, фактична чисельність інвалідів що працювали  в 2016 році склала 7578 осіб.

Крім того, відділенням Фонду надано перелік підприємств, які не виконали норматив для створення робочих місць для працевлаштування інвалідів та які не надали звіт 10 ПІ для включення зазначених підприємств до графіку перевірок спеціалістами управління Держпраці.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux