Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Виїзне засіданні обласного комітету доступності
Опубліковано 28 квітня 2017 року о 11:34

25 квітня 2017 року директор Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Возний Я.Ю. прийняв участь у виїзному засіданні обласного комітету  для забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на базі лікувально-санаторного центру «Дениші». 

У заході взяли участь члени обласного комітету доступності,  представники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, начальники районних  та міських управлінь праці та соціального захисту населення, представники громадських організацій інвалідів та засобів масової інформації. 

Учасники заходу заслухали та обговорили питання:

- про забезпечення доступності маломобільних груп населення до лікувально-санаторного центру «Дениші»;

- про здійснення громадського моніторингу доступності об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури для людей з інвалідністю в області та сім принципів універсального дизайну;

- про використання бюджетних коштів щодо створення інклюзивної освіти;

- про перевезення осіб з обмеженими можливостями пасажирським транспортом загального користування;

- про доступність осіб з інвалідністю до отримання медичних послуг та інші.

На засіданні було відмічено, що спільними зусиллями в області проведено відповідну роботу щодо створення безперешкодного доступу для життєдіяльності маломобільних груп населення. 

Для здійснення контролю за виконанням заходів щодо створення безперешкодного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями в області залучені обласні громадські організації ветеранів, пенсіонерів та  інвалідів, зокрема  обласна громадська організація «Захист прав пенсіонерів»,  обласна громадська організація людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я», Товариство інвалідів  Богунського району, представники яких включено до складу обласного Комітету для забезпечення доступності.

Є позитивні зрушення і в облаштуванні транспорту для маломобільних груп населення. Управлінням транспорту і зв’язку міської ради постійно проводяться роботи по забезпеченню доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури міста.

Учасники засідання погодились з тим, що в області відбувається чимало позитивних змін в плані створення безперешкодного доступу, але про цілісну доступність говорити ще, на жаль, не має можливості.  

За результатами обговорення питань порядку денного обласний комітет доступності прийняв відповідне рішення та надав доручення всім причетним службам і організаціям, з урахуванням пропозицій від представників громадських організацій інвалідів щодо продовження роботи в напрямку створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux