Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Забезпечення ТЗР
Опубліковано 15 червня 2017 року о 17:44

ІНФОРМАЦІЯ

щодо організації роботи Фонду соціального захисту інвалідів стосовно забезпечення осіб з інвалідністю та інших окремих категорій громадян кріслами колісними та засобами реабілітації.

У 2016 році (26.10 2016 р.) внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 №321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів» (із змінами),якими передбачено, зокрема:

-         нові угрупування крісел колісних за функціональним призначенням за засобами реабілітації (пп. 44.1-44.5)

-         Порядок призначення ТЗР відповідно до функціональних можливостей особи з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, затверджених Мінсоцполітики за погодженням МОЗ (п. 44)

-         Порядок включення та ведення Реєстру ТЗР, комплектувальних виробів до них, затвердженого Мінсоцполітики (абз.5 п. 53).

 

У 2017 році наказом Мінсоцполітики від 11.04.2017 № 602 «Про затвердження Порядку призначення технічних засобів реабілітації відповідно до функціональних можливостей особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, постраждалого внаслідок антитерористичної операції», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.05.2017 р. № 570/30438 (опубліковано та набрав чинності 23.05.2017), затверджено Порядок призначення технічних засобів реабілітації відповідно до функціональних можливостей особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, постраждалого внаслідок антитерористичної операції.

З метою нормативного врегулювання питання щодо забезпечення у цьому році осіб з інвалідністю та інших окремих категорій населення кріслами колісними та засобами реабілітації та в подальшому забезпечення укладання договорів  з підприємствами, які забезпечують осіб з інвалідністю зазначеними засобами реабілітації, Фондом напрацьовано проект наказу Мінсоцполітики«Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від29 січня 2016 р. № 59» та подано до Міністерства соціальної політики України.

На даний час проект акта знаходиться на погодженні в Міністерстві юстиції України. Після набрання його чинності Фондом будуть укладені договори про забезпечення осіб з інвалідністю кріслами колісними та засобами реабілітації.

На даний час  представниками робочої групи з визначення сум договорів на забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації, послугами з їх післягарантійного ремонту, яка створена при Фонді соціального захисту інвалідів, розглядаються пропозиції щодо визначення сум договорів на забезпечення кріслами колісними та засобами реабілітації.

Передбачається до кінця поточного тижня укласти  договори про забезпечення осіб з інвалідністю кріслами колісними та засобами реабілітації.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux