Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Забезпечення протезно-ортопедичними виробами інвалідів Херсонщини
Опубліковано 26 травня 2014 року о 11:54

На виконання рішення Ради директорів Фонду соціального захисту інвалідів, директор Херсонського обласного відділення Фонду І.Колотинська провела засідання за круглим столом «Забезпечення протезно-ортопедичними виробами інвалідів області». У засіданні брали участь заступник начальника управління соціального захисту населення, начальник відділу соціальних послуг і стаціонарних закладів Департаменту соціального захисту населення Херсонської облдержадміністрації Г.Томіліна, начальник Херсонської дільниці Одеського протезно-ортопедичного казенного підприємства О.Казакова, голова Херсонського обласного товариства інвалідів С.Кушнірук, голова правління Херсонської обласної організації УТОС Ю.Осадчук, голова Херсонської обласної громадської організації інвалідів «За рівні можливості» В. Бондар та інші представники громадських організацій інвалідів області. Кожен із присутніх отримав копії нормативних документів Кабінету Міністрів України, Мінсоцполітики та Фонду з питання, що розглядалося, а також інформацію про відділення, його основні завдання та можливості. На засіданні обговорювалися питання якості протезно-ортопедичних виробів, їх ціни та можливості придбання інвалідами цих виробів.

Директор відділення І.Колотинська розповіла про завдання, поставлені Фондом соціального захисту інвалідів перед територіальними відділеннями стосовно вивчення ситуації щодо пріоритетів у забезпеченні протезно-ортопедичними виробами інвалідів в умовах обмеженого фінансування. Вона звернула увагу на необхідність обговорення специфікації основних комплектувальних виробів до протезно-ортопедичних виробів на 2014 рік як додатку до договору з протезними підприємствами, визначення, на період запровадження жорсткого режиму економії, пріоритетів при забезпеченні осіб з інвалідністю ортопедичним взуттям, засобами реабілітації, потреби у сертифікації цих виробів. Також інформувала про співпрацю відділення із зазначеного питання з Департаментом соціального захисту облдержадміністрації.

Головний бухгалтер відділення І.Колосова зупинилась на законодавчих засадах Фонду соціального захисту інвалідів щодо забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, докладно розповіла про порядок та механізм забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, ознайомила з наказом Мінсоцполітики України «Про організацію у 2014 році забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації».

Г.Томіліна інформувала присутніх про роботу Департаменту та управлінь соціального захисту населення області з питання забезпечення інвалідів області протезно – ортопедичними виробами. За минулий рік було видано 8899 одиниць протезно-ортопедичних виробів та 2474 одиниці технічних засобів реабілітації, з яких 620 крісел колісних та 303 одиниці засобів спілкування. Вона повідомила, що все забезпечення дітей-інвалідів здійснюється сервісним центром Одеського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства за місцем проживання інвалідів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux