Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Забезпечення доступності
Опубліковано 10 квітня 2017 року о 15:58

31 березня у м. Миколаєві відбулось засідання комітету забезпечення доступності  інвалідів до об’єктів соціальної та інженерної транспортної інфраструктури, в якому прийняла участь директор Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Чекарь І. К.

Розпочинав засідання голова комітету, заступник голови облдержадміністрації  Гайдаржи  В.В., який окреслив загальний план роботи комітету та насущні проблемні питання на сьогодні.

З вимогами чинного законодавства в частині врахування потреб осіб з інвалідністю під час використання коштів на проектування, будування, ремонт об’єктів цивільного та громадського призначення ознайомила в.о.начальника управління містобудування та архітектури ОДА Григор’єва С.К.

       Під час засідання в.о. директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації  Бєлкіна Л. П. проінформувала про підсумки інвентаризації.  У 2016 році  з 5283 об’єктів соціальної інфраструктури облаштовано 61,8%, при цьому вільний доступ мають 12,6% таких об’єктів, технічно не можливо облаштувати 11,1%, не облаштовано та потребують облаштування 14,4% об’єктів. Що стосується окремих регіонів Миколаївщини то найнижчий рівень забезпеченості доступу людей з обмеженими можливостями до об’єктів соціальної та інженерної інфраструктури зафіксовано в місті Очакові.

Директор відділення фонду соціального захисту інвалідів І.Чекарь звернула увагу на доступність відпочинку в санаторії «Борисфен», який має можливість проводити ранню та пізню реабілітацію хворих з захворюванням хребта та спинного мозку.

Про стан доступності в містах та районах області обласних відділень поштового зв’язку УДППЗ « Укрпошта» з інформацією виступала голова обласної Громадської організації « Миколаївська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів « Союз організацій інвалідів України»» Руденко Г.М. та  відмітила вкрай низький рівень облаштованості  відділень «Укрпошти».

        За результатами засідання члени комітету вирішили доручити Очаківському міському голові активізувати роботу щодо доступності для потреб інвалідів та маломобільних груп населення об’єктів  соціальної та інженерної інфраструктури в місті Очакові, надати доручення управлінню інфраструктури облдержадміністрації  при проведенні конкурсів на пасажирські перевезення враховувати наявність в транспортних засобах спеціального обладнання для доступу людей з обмеженими можливостями. Крім того, вирішено провести інвентаризацію відділень «Укрпошти» та визначити серед них першочергові об’єкти для облаштування для потреб інвалідів та інших мало мобільних груп населення.

Всі пропозиції були внесен і до протоколу доручень для виконання та подальшого контролю.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux