Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ювілей навчально-реабілітаційного центру
Опубліковано 24 жовтня 2013 року о 13:10

Урочистості з цього приводу відбулися в Палаці культури Луцька.

            Заклад створили у 2003 році на базі ЗОШ №8 і 1 вересня він відчинив двері для дітей із особливими потребами. А вже цього навчального року відбудеться перший випуск. У «Навчально-реабілітаційному центрі» навчається майже 300 дітей із особливими потребами, з них 134 - інваліди.

Близько 50 вихованців закладу вчаться за індивідуальною програмою вдома.

У центрі діє загальноосвітня школа та реабілітаційне відділення. Тут навчаються діти із вадами зору, вадами опорно-рухового апарату, з неврологічними захворюваннями та розладом шкільних навичок. 

 

При школі діють навчальні кабінети, логопедичні, кабінети інформатики та бібліотека. У медичному блоці є масажний, фізіотерапевтичний, стоматологічний, офтальмологічний кабінети; кімнати первинного прийому педіатра та психологічної допомоги. Спортивний блок закладу складають спортивна зала, кабінет лікувальної фізкультури та тренажерна зала.

Окрім загальних шкільних предметів викладають хореографію і музику.

Багато реабілітаційного обладнання для кабінетів центру, зокрема, обладнання «Альмашкіргалантереї», кабінету лікувальної фізкультури,   фізіотерапевтичного та офтальмологічного кабінетів  було закуплено обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, яке підтримує дружні стосунки з центром з перших днів його заснування.

            Директор Центру Леся Волинець подякувала міській владі та благодійникам, які не залишали заклад без допомоги усі роки його існування:

«Ми гордимося, що дітки не лише здобувають знання, а й отримують необхідне лікування».

  «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» організував відпочинок для наших діток у Буковелі, подарував техніку, зробив ремонт фойє», - зазначила Леся Волинець. Завдяки роботі Фонду у Центрі встановили пандуси, обладнали сенсорну кімнату, забезпечили оргтехнікою. Та й на ювілей прийшли не з порожніми руками - подарували закладу магнітофони.

 

              Інші благодійники, яким подякувала Леся Волинець від імені колективу, також прийшли не з порожніми руками. Цінні подарунки вручили представники фонду «Волинь має майбутнє», обласного дитячого фонду «Благодійна місія», духовенства, представники влади міста. Перший заступник міського голови Лариса Соколовська зазначила, що, незважаючи на фізичні вади, діти, які прийшли на свято, душевних вад не мають. Вони так безпосередньо дивляться на всіх нас. Напевне, у звичайній школі діти не так сприймають такі заходи.

Під час урочистостей вихованці «Навчально-реабілітаційного центру» демонстрували свої таланти: співали, танцювали. Привітати заклад прийшли і відомі артисти: Василь Чепелюк, Алла Опейда, В’ячеслав Судима. У фойє Палацу культури Луцька, де відбувався захід, організували також виставку дитячих робіт, які виконали школярі Центру у різних гуртках.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux