Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: За 9 місяців 2013 року в Україні не було скорочено жодної пільги чи допомоги
Опубліковано 25 жовтня 2013 року о 09:20

Україні, на відміну від багатьох країн, вдалося цього року зберегти розміри соціальних гарантій і виплат, за деякими категоріями – навіть збільшити. Про це заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська на брифінгу перед засіданням Колегії Мінсоцполітики, підбиваючи підсумки 9-ти місяців роботи.

 

«У непростих економічних умовах нам, на відміну від багатьох країн, вдалося зберегти розміри соціальних гарантій та виплат, а за деякими категоріями - навіть збільшити. Жодну пільгу, жодну допомогу не було скорочено або урізано», – зазначила Наталія Королевська.

 

Вона наголосила, що першочергову увагу було приділено захисту найуразливіших категорій громадян - тих, для кого допомога та підтримка держави є єдиним засобом до існування.

 

Загалом за перші три квартали Мінсоцполітики розробило понад 200 нормативних документів. «Поміж прийнятих рішень - збільшення розміру надбавки з 50 до 100% прожиткового мінімуму по догляду за дитиною-інвалідом з виключно високим ступенем втрати здоров’я (підгрупа А) і збільшення на 894 грн. розміру соцдопомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність.

 

Крім цього, за її словами, з 1 березня 2013 збільшені щомісячні страхові виплати Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві на 14,9% (середній розмір щомісячних виплат зріс на 180 грн. - з 1210 до 1390 грн.), а також підвищені пенсії всім інвалідам війни II–III груп та учасникам бойових дій, яким більше 85 років.

 

Серед управлінських рішень, які закладають основу для більш ефективної роботи системи соціального захисту, вона відзначила розроблений план роботи Мінсоцполітики на 2013-2015 рр. «Ми прийняли і реалізовуємо 3-річний план роботи Міністерства. Це не тільки європейська практика, а й можливість бачити перспективу на кілька років вперед», - зазначила Міністр.

 

Також розроблена соціальна карта і соціальні рейтинги кожного регіону.

 

Коментуючи ситуацію на ринку праці, Наталія Королевська зазначила, що вона залишається стабільною, також мають місце позитивні тенденції. «Проте ми не зупиняємося на досягнутому. З урахуванням непростої економічної ситуації Міністерство розробило додатковий антикризовий пакет стимулюючих заходів на ринку праці, спрямований на посилення захисту прав працівників і ринку праці загалом», - наголосила Наталія Королевська.

 

Крім цього, вона відзначила прийняті за 9 місяців цього року рішення щодо збільшення соцзахисту ветеранів війни, «чорнобильців», дітей-сиріт та інші. Серед прийнятих – затверджений буквально напередодні на засіданні КМУ розроблений Міністерством проект закону щодо впровадження 30-відсоткових квот у виборчих списках політичних партій на виборах до Парламенту та місцевих рад. Крім цього, проект закону регламентує дотримання гендерного рівноправ’я у сфері бізнесу та працевлаштування шляхом підтримки менш представленої статі.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux