Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ювілей «Інваспорту»
Опубліковано 26 листопада 2013 року о 12:37

У 2013 році виповнюється 20 років з дня заснування Луганського обласного Центру «Інваспорт», який  утворено  спільною постановою Луганського обласного комітету по фізичній культурі і спорту та Луганської обласної ради профспілок у 1993 році. Сьогоднішня назва – Луганський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» (ЛРЦФКСІ), затверджена рішенням сесії Луганської обласної ради  17.08.2012року.

ЛРЦФКСІ «Інваспорт» - спеціалізована установа, яка забезпечує розвиток спорту та реалізацію рівних прав та можливостей серед осіб з обмеженими фізичними можливостями   заняттям фізичною культурою та спортом, що допомагає людям з вадами здоров’я повірити у свої сили, досягнути успіхів у спорті та житті. Луганський обласний Центр «Інваспорт» - носій Паралімпійського та Дефлімпійського руху на Україні.

 За 20 років Луганським регіональним центром з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»  підготовлено 2 заслужених майстра спорту України, 23 майстра спорту України міжнародного класу, 19 майстрів спорту України. Серед них чемпіони й призери Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, Глобальних ігор, чемпіонатів миру, Європи та України.  За цей час спортсменами Центру здобуто 67 золотих,51 срібна та 62 бронзових медалей на міжнародних та більш 1000 нагород на всеукраїнських змаганнях різного рівня.

Таких результатів вдалось досягнути завдяки професіоналізму та самовіддачі тренерів центру. В Луганському обласному Центрі «Інваспорт»  готують спортсменів 4 заслужених тренера України, 3 тренера вищої категорії,   4 тренера першої категорії.

При центрі займаються спортом більш 200 спортсменів з порушенням слуху, зору,  опорно-рухового  апарату, інтелекту.  Щороку  проводяться 30 обласних змагань за 10 видами спорту і більш 15 заходів спортивно- реабілітаційного напряму.

На святковий захід, який пройшов 20 листопада в Луганському обласному професійно-технічному училищі, завітали привітати  спортсменів та тренерів заступник голови Луганської облдержадміністрації С.Г.Тихоновський,  Луганський міський голова С.І.Кравченко,  директора департаментів облдержадміністрації.  Директор Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Р.В.Козенко щиро привітав спортсменів та тренерів з ювілеєм. Зазначив, що  подолані спортивні вершини та яскраві перемоги прославляють Луганщину та Україну на міжнародних спортивних змаганнях, 20-річчя – це не підсумок, а відправна точка до нових звершень.  Директор обласного відділення Фонду нагородив  спортсменів – ветеранів спорту грамотами та подарунками, побажав успіхів та перемог. 

Захід було висвітлено обласними телерадіокомпаніями.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux