Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ярмарок-виставка у Луцьку
Опубліковано 18 травня 2012 року о 10:19

Добра традиція  проводити у Луцьку, наприкінці навчального року, Свято професійно-технічної освіти. На Театральному майдані   професійно-технічні училища зі всієї Волині влаштували ярмарок-виставку, на якій представили цікаві стенди з інформацією про навчальні заклади, вироби  та  майcтер-класи студентів.  Усі охочі могли не тільки ознайомитися з виробами вихованців профтехучилищ, а й придбати їх. Метою проведеного заходу була презентація здобутків професійно-технічних навчальних закладів, залучити молодь до навчання у них, популяризувати робітничі професії, актуальні на ринку праці.

Така інформація є дуже корисною  для випускників шкіл, які мають розпочинати самостійний життєвий шлях. Багато з них мають намір продовжувати навчання, здобувати професію. Однак, не всім вдасться вступити до вищих навчальних закладів як за своїми знаннями, так і за станом здоров»я. Адже з-поміж учнів загальноосвітніх шкіл є 2,9 тисячі дітей-інвалідів. Ця  категорія дітей з певними вадами здоров»я під особливою увагою. Відділення Фонду співпрацює із  закладами професійно-технічної освіти з питань спрямування інвалідів  на спеціальності,  за якими вони зможуть працювати. У даному випадку звертається особлива увага на індивідуальну програму реабілітації. А також на побажання і нахили інвалідів. Про це фахівці відділення Фонду довідуються під час прийомів та розгляду звернень інвалідів.

 На відкритті свята відзначали важливість професійно-технічної освіти в соціально-економічному розвитку області, наголошували на популяризації робітничих професій, співпраці зі службою зайнятості в напрямку навчання та працевлаштування випускників на підприємства, в організації, установи області.

Зокрема, заступник голови облдержадміністрації відзначив прагнення студентів опановувати робітничі професії у навчальних закладах області, наголосивши, що саме ці молоді люди навчаються за покликанням. Посадовець підкреслив важливість і необхідність створення відповідних умов для навчання. Насамперед, це матеріально-технічна база училищ. Вона має відповідати сучасним методам навчання та виробництва, техніці безпеки.

За консультаціями до фахівців зверталися учні, студенти, батьки, роботодавці. Одних цікавила інформація про актуальні на ринку праці професії, інших – можливості працевлаштування, рівень заробітної плати. Із цікавістю та захопленням відвідувачі заходу проходили профдіагностичне тестування.

Під час ярмарку у відвідувачів особливою популярністю та увагою користувалися вироби Вищого професійного училища будівництва та архітектури, Нововолинського вищого професійного училища, Ковельського, Любомльського, Маневицького, Оваднівського, Торчинського професійних ліцеїв. Найбільше зацікавили експозиції з різьби, лозоплетіння, вишивки, одягу та постільної білизни, харчових та ковальських виробів.

Під час свята учасників та гостей  розважали аматорські творчі колективи професійно-технічних навчальних закладів області.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux