Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Взаємодія вищих навчальних закладів та роботодавців
Опубліковано 21 травня 2012 року о 09:22

Отримання освіти та опанування професією, яка актуальна на сучасному ринку праці, відтак, -  легальна зайнятість з гідною оплатою – це умови успішної соціальної інтеграції людей із обмеженими фізичними можливостями. Особливий підхід до працевлаштування молоді, зокрема, якщо це перше робоче місце.

Миколаївське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів бере участь у реалізації на території області заходів щодо забезпечення зайнятості та працевлаштування інвалідів.

Відділення брало участь у роботі круглого столу «Взаємодія вищих навчальних закладів та роботодавців з питань якісної підготовки та працевлаштування випускників з урахуванням перспектив соціально-економічного розвитку області» на базі Миколаївського державного аграрного університету. За участю заступника голови облдержадміністрації з соціальних питань, начальників головних управлінь облдержадміністрації (економіки, освіти, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення та ін.), директора обласного центру зайнятості, ректорів вищих навчальних закладів області та роботодавців розглядались питання:

- співпраця обласної служби зайнятості, роботодавців та вищих навчальних закладів області як ефективний механізм вирішення зайнятості молоді;

- організація навчання осіб з особливими потребами у вищих навчальних закладах та сприяння їх подальшому працевлаштуванню;

- підготовка конкурентоспроможних фахівців вищими навчальними закладами для ринку праці області.

Управління економіки ознайомило присутніх із пріоритетними напрямами соціально – економічного розвитку регіону, впровадженням інвестиційних проектів в реальному секторі економіки, а роботодавці надали свої пропозиції стосовно підготовки спеціалістів певних професій та спеціальностей, що є вкрай необхідними на сьогодні.

 Учасники круглого столу затвердили рекомендації для подальшої спільної роботи, зокрема:

- щодо забезпечення індивідуального підходу при наданні профорієнтаційних послуг молодим громадянам;

- оперативного звернення до служби зайнятості випускників 2012 року з метою працевлаштування на перше робоче місце з наданням роботодавцям дотацій;

- забезпечення створення безперешкодного доступу особам з особливими потребами до будівель вищих навчальних закладів та їх гуртожитків.

         Також було надано пропозицію ініціювати звернення до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з клопотанням внести у «Класифікатор професій» такі професії, які поєднували б не менше двох споріднених кваліфікацій, що розширить можливості працевлаштування випускників із відповідним дипломом.

Безпосереднє обговорення питань у форматі діалогу, активна позиція представників всіх сторін процесу, впровадження дієвих заходів дозволить молоді, особливо тим, хто має вади здоров’я, але при цьому займає активну життєву позицію, відчути турботу держави про їхнє майбутнє та реалізувати свої бажання. 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux