Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Вшанування спортсменів
Опубліковано 18 грудня 2009 року о 12:48

       10 грудня 2009 року на базі Будинку культури УТОГ Луганським обласним центром з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» за участю відділення Фонду, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, обласною державною адміністрацією, благодійним Фондом «Благовіст» було проведено з нагоди Міжнародного дня інвалідів урочистий захід щодо вшанування спортсменів-інвалідів, учасників XXІ Дефлімпійських ігор у Тайбеї.

        З 5 по 15 вересня 2009 року проходили 21 Дефлімпійські ігри в м.Тайбеї (Тайвань).  У командному заліку дефлімпійська збірна України посіла ІІ місце, завоювавши 67 медалей, із яких 20 –золотих, 22 – срібних і 25 – бронзових нагород. 147 кращих спортсменів представляли команду України. На основі світових спортивних досягнень і висновків рейтингових змагань 5 спортсменів Луганського центру «Інваспорт» представляли нашу країну на Дефлімпійських іграх. Це: Мазуро С.А. – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики. Багатократний чемпіон Європи і світу, чемпіон 20-х Дефлімпійських ігор в Мельбурні 2005 року. На 21- Дефлімпійських іграх в Тайпеї Сергій завоював золоту медаль в естафетному бігу 4x400м., а далі - срібну  і бронзову медаль в бігі на 400 м. За високі спортивні досягнення спортсмен був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступені, Почесною грамотою Верховної Ради України.

        Дмитрієнко О.О. – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, чемпіон Європи 2007 року, призер чемпіону Європи 2008 року. На змаганнях завоював срібну медаль.

       Невенченко Д.Є. – майстер спорту України міжнародного класу з футболу. Завоював золоту в составі збірної команди України з футболу. Також нагороджений орденом «За мужество».

       Стусик Ю.Є. – заслужений тренер України, нагороджений орденом Данила Галицького, Почесною грамотою  Кабінету Міністрів України і медаллю «За заслуги перед Луганщиною» ІІІ ступеню.

       Лагута С.Г. – тренер вищої категорії, нагороджений медаллю «За заслуги перед Луганщиною» ІІІ ступеню.

       Бережний О. – майстер спорту України з баскетболу, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, чемпіон України в метанні молоту. В 2008 році на чемпіонаті світу з легкої атлетики в м.Ізмир (Турція) зайняв V місце.

        Своїм досягненням спортсмени завдячують тренерам і натхненникам всіх перемог, незамінних полководців спортивних битв.

       За непростих економічних реформ, проблем у соціальному розвитку держави, в Україні робиться багато необхідного для мільйонів наших співгромадян, яких не пощадили доля, обставини, хвороби. Саме   спортсмени дефлімпійських ігор показали світу силу українського національного характеру, силу волі і силу духу.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux