Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Від серця до серця»
Опубліковано 16 грудня 2009 року о 14:45

Проблемами громадян з інвалідністю в Миколаївській області опікується чимало установ та організацій. Миколаївське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів спільно з обласним та базовими центрами зайнятості, з органами місцевої влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями провели інформаційно–роз’яснювальний захід під гаслом «Від серця до серця». Основна мета заходу - привернення особливої уваги суспільства до проблем громадян із обмеженими фізичними можливостями, координація спільних дій щодо поліпшення надання їм соціальних послуг, визначення стратегічних дій щодо підвищення мотивації до праці людей з інвалідністю, створення умов для їх безперешкодного доступу до інформації про попит на робочу силу, вибір виду діяльності та можливості працевлаштування з гідними умовами праці та її оплати.

Захід відбувся у Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького. Його учасниками були інваліди, представники служби зайнятості, облдержадміністрації, міськвиконкому, облпрофради, обласного Фонду соціального захисту інвалідів, обласної організації роботодавців (промисловців та підприємців Миколаївщини), управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, обласної організації Союзу організацій інвалідів України, підприємств та організацій, громадських організацій інвалідів, обласного центру медико-соціальної експертної комісії та інші.

В окремій секції бібліотеки учасники заходу брали участь у семінарі-тренінгу «Відроджуємо віру – даруємо надію», який був організований спільно з Миколаївським міським фондом ЛАСКА «Сприяння економічним і соціальним реформам».

Також обговорювалися перспективи працевлаштування громадян, які отримали інвалідність на виробництві, питання створення в області спеціалізованих підприємств для інвалідів, можливості максимальної інформованості громадськості щодо питань законодавства про працю інвалідів, соціальні послуги. Під час обговорення керівник підприємства громадської організації (ПГО) «Літопис» Ілля Шполянський розповів про досвід своєї діяльності щодо працевлаштування інвалідів, організації їх праці та дозвілля, а також перспективи розвитку підприємства з подальшим забезпеченням роботою інвалідів, включаючи надомний труд, відзначив високу мотивацію до праці інвалідів, їх колосальну працездатність та готовність до перенавчання.

Керуючий обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів Олег Фідченко проінформував присутніх про зміни в законодавстві, зокрема, щодо навчання та перенавчання інвалідів як працюючих, так і непрацюючих, що дозволить роботодавцям зберігати на підприємстві кадри з числа інвалідів, а не звільняти їх у зв’язку з відсутністю відповідної кваліфікації. Також доповідач ознайомив присутніх з аспектами законодавства щодо зміни розміру пенсії працюючого інваліда та накладення штрафних санкцій на роботодавця за непрацевлаштування інвалідів на заброньовані місця.

Насамкінець зустрічі кращі соціальні партнери, які активно сприяють вирішенню проблем зайнятості громадян з інвалідністю, були нагороджені подячними листами, а потім обласна філармонія подарувала учасникам заходу музичні вітання.

Учасники засідання дійшли однозначного висновку, що інваліди –це не баласт для роботодавця, це люди, які мають потенціал, можливості, здібності, щире бажання працювати, достатньо заробляти і просто – гарно жити, як і всі люди, тому всі соціальні інституції в межах своєї компетенції, спільними зусиллями будуть забезпечувати максимальну підтримку, турботу для самореалізації громадян з особливими потребами.

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux