Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Влада має бути відкритою для всіх
Опубліковано 06 березня 2017 року о 14:38

За підсумками 2016 року в приміщенні Запорізької обласної ради з публічним звітом виступив перед громадськістю області голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль.

На щорічному виступі очільника регіону з публічним звітом були присутні голова обласної ради Григорій Самардак, керівники департаментів Запорізької ОДА, представники бізнес-структур, громадських організацій, органів місцевого самоврядування, керівники державних та бюджетних установ, в тому числі керівництво Запорізького обласного відділення ФСЗІ.

Голова Запорізької ОДА повідомив про показники в 2016 році, а саме щодо надходжень до державного бюджету, загальних обсягів реалізованої промислової продукції, суттєвих показниках у агропромисловому комплексі, про впровадження новітніх технологій в авіаційній сфері та проведення дослідно-конструкторських робіт з модернізації літаків, про інвестиційну діяльність та залучення інвестицій у проекти розвитку територій.

Приділив увагу голова ОДА у звіті програмі надання субсидій, роботі з учасниками АТО та їх сім’ями (надання дозволів на виділення земельних ділянок учасникам АТО та сім’ям загиблих військовослужбовців; придбання житла для інваліда-учасника АТО, грошові компенсації за придбання квартир, надання матеріальної допомоги, оздоровлення і відпочинок учасників АТО).

Окремо зазначив про фінансування медичних програм та заходів, адже Запорізька область одна з перших запровадила нову систему надання екстреної допомоги.

Звернув увагу громадськості К. Бриль на пілотний проект з упровадження інклюзивної освіти. Оскільки регіон став першим в Україні з реалізації цієї програми, має 78 інклюзивних класів у 47 загальноосвітніх навчальних закладах. А в інклюзивній гімназії «Престиж», що в Запорізькому районі,  створено першу в Україні Медіатеку.

Не оминув увагою очільник регіону і роботу соціальних служб, а саме щодо проведених профілактичних рейдів, під час яких виявлялися діти, що перебували у стані бездоглядності, а також щодо результатів роботи по всиновленню сиріт. В рамках обласної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, було придбано для 11 дітей-сиріт п’ять  квартир та чотири будинки.

Не менша увага приділяється і студентам. У звітному році були створені сектори працевлаштування в кожному вищому навчальному закладі області, робоче місце отримали 400 осіб.

Окремо голова ОДА оголосив показники та досягнення в сфері культури, ЖКГ, будівництва та реконструкцій об’єктів, ОСББ, оголосив результати боротьби зі злочинністю, підтримки військових частин, а також зазначив, що Запоріжці одні з найкращих у питанні реалізації реформи децентралізації, що була проголошена Президентом України Петром Порошенком.

Задля активізації й упорядкування роботи щодо упередження та протидії корупції в місцевих органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування при Запорізькій облдержадміністрації створено Антикорупційну комісію. За матеріалами комісії на хабарах затримано низку чиновників.

Наостанок Костянтин Бриль  відповідав на запитання представників громадськості регіону, зокрема громадська організація «Шляхи до життя» підіймала питання програмного гемодіалізу у регіоні.

Голова Запорізької ОДА подякував присутнім за співпрацю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux