Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Візит до Козелецького району
Опубліковано 15 жовтня 2008 року о 10:16

              На Чернігівщині не забувають тих, хто все своє життя чесно працював, розбудовуючи нашу державу, кому зозуля накувала чимало років, і хто сьогодні, в силу різних причин, серед життєвих негараздів залишився самотнім. 
 
              Нині про них дбає держава та добрі й щиросердечні працівники   територіальних центрів, геріатричних будинків-інтернат та пансіонатів.
 
              Напередодні   Міжнародного дня людей похилого віку керуюча Чернігівським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів Лось І.І. разом із заступником голови облдержадміністрації Білоус Н.В. відвідали Козелецький геріатричний пансіонат (с. Данівка, Козелецького району), де ознайомилися з роботою закладу, оглянули умови утримання та поспілкувалися з мешканцями та працівниками пансіонату, побували на території підсобного господарства.
 
              Всюди лад і затишок. Підопічні пансіонату вдячні за це   “Батьку”. Саме так вони називають директора пансіонату Григорія Немця, який очолює заклад майже 18 років. Ось що він розповів:   
 
             Козелецький будинок-інтернат заснований у січні 1945 року, займав площу в 6,3 га та розміщувався у приміщеннях Свято-Георгієвського монастиря, де проживало 52 підопічних.
 
             У 1989 році за типовим проектом на території інтернату споруджено три корпуси на 310 місць, із розрахунку на кожного підопічного майже 9 кв. м житлової площі.
 
         У 2002 році будинок-інтернат перейменований у геріатричний пансіонат. Нині в його просторих та світлих кімнатах, у більшості з яких є телевізор і холодильник, проживають 310 підопічних, по 2-3 у кімнаті.
 
          Приємно вражають бібліотека із книжковим фондом біля 4 тис. примірників, великий актовий зал, їдальня, зимовий сад, по-домашньому затишні кімнати відпочинку із сучасною відеотехнікою, коридори та фойє.
 
            Підопічні забезпечені чотирьохразовим калорійним харчуванням та якісним медичним обслуговуванням.
 
           Добре поставлена робота підсобного господарства пансіонату, за яким закріплено 100 га сільськогосподарських угідь, утримується більше 100 голів великої рогатої худоби та 200 голів свиней. Підсобне господарство є одним і найбільш продуктивних і перспективних у системі соціального захисту населення області. Щороку нарощує показники виробництва молока, м'яса, іншої продукції, що стовідсотково забезпечує потребу в продуктах харчування для підопічних”.
 
          Від відвідування пансіонату залишилися добрі враження, відчуття, що колектив працівників та підопічні пансіонату живуть як одна велика сім’я.
 
           Під час поїздки до Козелецького району керуюча відділенням та заступник голови облдержадміністрації побували також на осінньому ярмарку, де в урочистій атмосфері ярмаркового свята привітали жителів району та передали ключі від мікроавтобуса, обладнаного спеціальним підйомним устаткуванням керівництву Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.  
 
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux