Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Виставка протезно-ортопедичних виробів на тернопільщині.
Опубліковано 04 грудня 2015 року о 11:19

1 грудня 2015 року директор Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Базилевська Ірина Віталіївна разом із заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Віктором Вікторовичем  Овчаруком, директором департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Боярським Вадимом Андрійовичем взяла участь у відкритті виставки виробів Тернопільського протезно-ортопедичного підприємства. На виставці було представлено вироби складного протезування, які виготовлені за кошти Фонду соціального захисту інвалідів, ортопедичне взуття, протези, ортези верхніх та нижніх кінцівок, хребта тощо.

Дане протезно-ортопедичне підприємство є єдиним вітчизняним виробником комплектувальних частин - шин та шарнірів до ортезних систем верхніх та нижніх кінцівок, які відповідають аналогам світових зразків. Ними забезпечують усі підприємства протезної галузі України.

Сьогодні наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов'язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, Формування гідного рівня життя інвалідів в нашому регіоні – одне з пріоритетних завдань. Люди з особливими потребами не повинні відчувати жодної дискримінації у працевлаштуванні та брати участь у соціальному, політичному, економічному, культурному житті

Довідково: Історія Тернопільського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства розпочалась з далекого повоєнного 1945 року. У зруйнованому місті відкривається майстерня з виготовлення напівкустарним способом дерев’яних протезів, щоб хоч якось вирішити проблему сотень покалічених війною людей.

З часом майстерню перетворено в протезний цех Львівського протезного заводу. У 1979 році побудоване нове, двоповерхове приміщення протезного цеху по вул.Тролейбусна, 10. У липні 1993 року на базі протезного цеху Львівського експериментального підприємства засобів пересування і протезування утворилось самостійне підприємство Тернопільське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство.
Основним завданням підприємства є забезпечення інвалідів та населення області протезно-ортопедичними виробами (система протезів і ортезів верхніх та нижніх кінцівок, хребта тощо) та ортопедичним взуттям.

На базі підприємства функціонує стаціонарне відділення первинного та складного протезування на 12 ліжок. У стаціонарі є кабінет лікувальної фізкультури та фізіотерапії, в якому медичні працівники проводять підготовку кукс до протезування, лікувальні та фізіотерапевтичні маніпуляції. Інваліди забезпечуються безкоштовними медикаментами та 4 разовим харчуванням. Особи з ураженням опорно-рухового апарату та ампутованими кінцівками обслуговуються за місцем проживання працівниками виїзних медико-технічних бригад, які створені на підприємстві. Працюючи в районах, лікарі та техніки приймають замовлення і видають протезно-ортопедичні вироби, ортопедичне взуття, засоби реабілітації, а також надають консультації.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux