Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відзначено учасників ліквідації аварії на ЧАЕС
Опубліковано 19 грудня 2013 року о 11:00

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС 12 грудня заступник голови обласної державної адміністрації Любов Спірідонова, голова обласної Ради Сергій Татусяк та керівники соціальної сфери Вінниччини провели зустріч із ліквідаторами та учасниками трагедії. Вітаючи присутніх Л.Спірідонова зауважила, що цей день засвідчує велику шану, повагу до тих людей, які рятували країну, український народ та навіть світ від трагедії, яка називається аварія на Чорнобильській АЕС. Це біль і проблема всієї спільноти. Породжені аварією на ЧАЕС проблеми, не повинні втрачати своєї актуальності та гостроти – наголосила Л. Спірідонова. Вона подякувала за активну позицію громадських організацій.

           Завдяки плідній співпраці та діалогу, а інколи непростих дискусій, вдається вирішувати чимало питань і проблем «чорнобильців» та членів їх сімей.

На Вінниччині проживає майже п’ять тисяч ліквідаторів, 92 тисячі постраждалих в наслідок Чорнобильської трагедії, 17 тисяч з яких є діти. Завдання як державної так і обласної влади, за словами Л.Спірідонової, максимально підтримувати і допомагати у вирішенні соціально-побутових питань даної категорії людей. Приємним є той факт, що у поточному році держава профінансувала 35 мільйонів гривень на дороговартісне медичне лікування чорнобильців Вінниччини. Завдяки збільшення цьогоріч бюджетних асигнування до 2 млн. 227 тис. грн., вдалося придбати житло для 8 родин.


           Голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» В.Войтов позитивним назвав цьогорічний діалог між владою та профільними громадськими організаціями, який сприяє вирішенню проблем. За його словами, після підписання Угоди між громадською організацією «Союз Чорнобиль України» та Вінницькою обласною державною адміністрацією і Вінницької обласною Радою, усі нагальні питання можна вирішувати оперативно у робочому порядку.

У свою чергу голова обласної Ради Сергій Татусяк запевнив, що тенденція до конструктивного діалогу переважатиме в роботі і надалі, але не всі питання обласна влада компетентна вирішувати. «На жаль, чимало питань щодо соціального захисту і матеріального забезпечення вирішуються на державному рівні. Але я сподіваюсь, що за нагальними пунктами будуть проведені справедливі перерахунки і на обласному рівні з’явиться можливість активніше вирішувати ваші проблеми,» – звернувся до присутніх С.Татусяк.

З-поміж інших важливих питань, яких торкнулися присутні: забезпечення транспортними засобами в позачерговому порядку осіб, які неспроможні вільно пересуватися; пенсійне забезпечення із урахуванням статусу ліквідатора; виділення достатньої кількості путівок для санаторно-курортного лікування.

Директор Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Марина Коваль запевнила, що профільні обласні структури працюють над створенням гідних умов для людей, які постраждали від ядерного лиха. Окреслені питання не залишаться поза увагою і в наступному році.

Від імені обласної державної адміністрації та обласної Ради ліквідаторам та учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС були вручені Почесні грамоти із наданням грошової нагороди.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux