Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відкриття Центру соціально-психологічної підтримки, професійного розвитку та працевлаштування
Опубліковано 16 грудня 2013 року о 13:07

13 грудня 2013 року у Чорноморському державному університеті ім. П.Могили відкрито Центр соціально-психологічної підтримки, професійного розвитку та працевлаштування, одним із завдань якого стала допомога у професійній реабілітації особам з обмеженими фізичними можливостями.

В урочистому заході взяли участь Міністр культури України – куратор Миколаївської області Леонід Новохатько, директор Фонду соціального захисту інвалідів Ігор Забокрицький, заступник голови облдержадміністрації Наталя Іванцова, керівники місцевих органів виконавчої влади та громадськість.

На початку церемонії соціальні партнери, завдяки яким стало можливим відкриття Центру, розповіли про виникнення ідеї та непростий шлях його створення, подякували небайдужим до проблем осіб з обмеженими можливостями, всім, хто допомагав при створенні Центру.

Ректор ЧДУ ім. П. Могили Л. Клименко, привітавши гостей, запросив відкрити Центр символічним розрізанням стрічки директора Фонду І. Забокрицького, в.о. директора Миколаївського обласного центру зайнятості О. Димчишину, паралімпійського плавця Г. Бойка та Президента Національної федерації санного спорту серед інвалідів О. Пустовойта.

У своєму вітанні І Забокрицький наголосив, що відкриття Центру, неабияк сприятиме багатьом молодим людям з інвалідністю у здобутті ними професії, надасть дорогу у життя, допоможе у працевлаштуванні, адже зайнятість – один із найголовніших чинників реабілітації людей із обмеженими фізичними можливостями, якій дозволяє відчувати свою значущість та бути матеріально незалежним.

Присутнім були презентовані унікальні можливості спеціалізованої аудиторії та план роботи Центру. В цей день до занять за навчальним курсом «Практичний Web- дизайн, створення та супроводження Web- вузла» приступила перша група з 15 осіб з інвалідністю (візочники). Центр розрахований та облаштований саме для осіб з такою нозологією. Слухачі на інвалідних візках мають вільний доступ як до аудиторій центру, так і до обладнання в самих аудиторіях.

Відкриття навчальної групи здійснюється в рамках реалізації соціального проекту «Безбар'єрне працевлаштування» відповідно до угоди про співробітництво між Миколаївським обласним центром зайнятості, Миколаївським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, Чорноморським державним університетом ім. П. Могили та підприємством громадської організації «Літопис».

Відповідно до угоди освітні послуги, які надає університет особам з обмеженими фізичними можливостями оплачуються центром зайнятості. Переважна більшість інвалідів після навчання буде працевлаштована на підприємстві «Літопис», в тому числі на спеціальних робочих місцях для інвалідів, створених за кошти Фонду соціального захисту інвалідів.

Крім того, задля створення сприятливих умов для навчання кожен з слухачів курсу отримав у подарунок сучасний ноутбук, який стане для нього основним засобом праці при подальшому працевлаштуванні.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux