Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбувся загальноміський соціальний захід «Права глухої людини в часи кризи»
Опубліковано 29 вересня 2021 року о 16:30

26 вересня 2021 року представники Фонду соціального захисту інвалідів взяли участь у загальноміському соціальному заході «Права глухої людини в часи кризи» за організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Українське товариство глухих».

Акція відбулася з метою широкого інформування киян та гостей столиці України про можливості і права глухої людини, зокрема про використання у всіх сферах життя української жестової мови, яка сприяє захисту прав та успішній соціалізації особи з порушеннями слуху і реалізації її особистісного потенціалу, а також забезпечення створення умов для інформаційної доступності.

Довідково:

20-26 вересня 2021 року в світі відзначається Міжнародний тиждень глухих людей з метою привернення уваги влади, засобів масової інформації та суспільства до проблем людей з порушеннями слуху.

23 вересня 2021 року щорічно відзначається Міжнародний день жестових мов, який затверджений резолюцією А/RES/72/161 Організації Об’єднаних Націй, прийнятою у 2017 році, та направлений на підвищення обізнаності суспільства про значимість жестової мови для реалізації прав людини для осіб з порушеннями слуху.

В Україні інтереси глухих осіб вже 88 років представляє Українське товариство глухих, яке об’єднує у своїх лавах близько 40 тисяч людей з порушеннями слуху. Саме УТОГ є організатором заходу, який відбувся 26 вересня у Центральному парку культури і відпочинку м. Києва, біля Арки дружби народів, і мав назву «Права глухої людини в часи кризи» — таку тему оголошено на цей день Всесвітньою федерацією глухих.

Мета заходу – привернення уваги державних органів та громадськості до діяльності УТОГ і проблем із забезпеченням прав осіб з порушеннями слуху, поширення інформації про можливість створення доступності для глухих людей за допомогою системи відеозв’язку «Сервіс УТОГ» та інше. 

Українське товариство глухих було представлено на заході шістьма основними локаціями — «Все про глухих і для глухих» і «Сервіс УТОГ 24/7», а також Київською організацією УТОГ, Київським дослідно-виробничим підприємством «Контакт» УТОГ, СПКТБ УТОГ і Центром української жестової мови Культурного центру УТОГ. Поруч були розміщені банери і локації інших учасників, а саме: ТОВ «Августа», що входить до групи компаній "Тоlk", Київський фаховий коледж прикладних наук, Київський слуховий центр «АВРОРА», компанія «MEGOGO», Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у м. Києві, Київська міська федерація фізичної культури і спорту глухих, Туристичний клуб «Київська Русь», Школа жестової мови Культурного центру УТОГ, Київська спілка нечуючих художників «Натхнення», Християнське місіонерське товариство глухих «Світло Надії» та церква глухих «Жест Євангелії».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux