Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Конференція в рамках проекту ГО "Українська Академія Дитячої Інвалідності"
Опубліковано 29 вересня 2021 року о 09:00

21 вересня 2021 року представник Фонду соціального захисту інвалідів взяв участь у заході «Сприяння створенню умов для надання комплексної медико-соціальної допомоги дітям і підліткам з обмеженням життєдіяльності та їхнім родинам. Удосконалення знань і умінь фахівців-реабілітологів та навчання батьків методикам реабілітаційної допомоги», який проводився громадською організацією «Українська Академія Дитячої Інвалідності» на чолі з головою Правління Мартинюком Володимиром Юрійовичем.

У 2021 році Фондом соціального захисту інвалідів організовано та проведено конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими об'єднаннями осіб з інвалідністю, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з державного бюджету.

Одним з переможців з 50-ти проектів від 37-ми громадських об'єднань осіб з інвалідністю стала громадська організація «Українська Академія Дитячої Інвалідності», яка подала на конкурс 2 проекти: інформаційно-правовий контакт центр «Соціальний диспетчер» та захід «Сприяння створенню умов для надання комплексної медико-соціальної допомоги дітям і підліткам з обмеженням життєдіяльності та їхнім родинам. Удосконалення знань і умінь фахівців-реабілітологів та навчання батьків методикам реабілітаційної допомоги».

В рамках реалізації заходу відбулася конференція, організована Українською академією дитячої інвалідності (УАДІ) за підтримки Європейської академії дитячої інвалідності (EACD) та Міжнародного альянсу академії дитячої інвалідності (IAACD). В конференції доповідачі з 11 країн світу  (Великобританія, Канада, США та інші) представили  свої доповіді, був проведений тренінг по впровадженню Міжнародної класифікації функціонування обмеження життєдіяльності та здоров’я, доказових практик у сфері реабілітації від Глобального комітету професійної освіти (GPEC, IAACD). В конференції брали участь лікарі, фізичні терапевти, ерготерапевти, представники батьківських об'єднань зі всіх куточків України. Загалом було зареєстровано 516 учасників.

Крім того, в рамках конференції був проведений тренінг з питань ранньої діагностики захворювань нервової системи у новонароджених та немовлят за участю акредитованого міжнародного тренера від Трасту по оцінці генералізованих рухів за методом Прехтла, доцента кафедри клінічної та експериментальної медицини, керівника лабораторії досліджень методик раннього втручання у новонароджених та немовлят Пізанського університету (Італія) Андреа Гузетта.

 Тренінг проводився для фахівців перинатальних центрів, катамнестичних кабінетів, центрів раннього втручання, реабілітаційних центрів. Учасники тренінгу мали можливість пройти навчання з різних регіонів України:  м. Києва та Київської області, Одеси, Харкова, Рівного, Хмельницького, Дніпра, Полтави, Вінниці та інших. Навчання пройшли 32 спеціалісти, які вдосконалювали свої знання з питань ранньої діагностики захворювань нервової системи у дітей, та склали іспити для подальшого отримання сертифікатів європейського зразка.

Керівництвом громадської організації «Українська Академія Дитячої Інвалідності» та фахівцями ДЗ «Український медичний центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи Міністерства охорони здоров’я України» проводиться значна робота щодо створення системи комплексної медико-соціальної реабілітації згідно з міжнародними стандартами, які передбачають надання кваліфікованої медичної допомоги та надання реабілітаційних послуг з урахуванням сучасних технологічних досягнень для покращення соціалізації дітей з обмеженням життєдіяльності та повноцінного функціонування їхніх родин у суспільстві.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux